Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Honann tudom hogy metatrader...

Honann tudom hogy metatrader 5 ben mekkora értékben vásárolok?

Figyelt kérdés
Nem rég keztem el demo accountal és kellene egy kis segítség. például arany dollárt nézünk (xauusd) akkor pontosan hogyan jön ki az ár ammenyiért veszem

szept. 6. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Két dologtól függ, az egyik a lotméret, a másik pedig a tőkeáttétel.
szept. 6. 15:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Pontosabban három, hisz a pillanatnyi árfolyam is befolyásolja, hogy mennyibe kerül egy pozíció felvétele.
szept. 6. 15:49
 3/6 A kérdező kommentje:
És ezt hogyan tudom kiszámítani úgy értem van rá valami képlet vagy bármi
szept. 6. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Ki lehet számolni, vannak erre online kalkulátorok is, de mivel egy pozíció esetén max. a tőke 1-2%-át kockáztatjuk (hatékonyabb stratégiával, agresszív kereskedés esetén is max. 5%), ezért felesleges számolgatni, hisz a letétigény nem változik olyan nagy sebességgel.

Az meg gyakorlatilag mindegy, hogy egy lot 3M vagy épp 3,1M letétet igényel. Legalábbis megfelelő kockázatkezelés (= pl. megfelelő pozícióméretezés stb.) esetén.

szept. 6. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Hogy mondhatsz olyat, hogy felesleges számolgatni a lot méretet?

Pont azért kell kiszámolni, hogy mekkora összeg egy lot, amikor vásárolsz, hogy képes legyél a megfelelő kockázat kezelésre és pozíció méretezésre.

Ha valaki nincs tisztában vele, hogy a pozíció nyitásnál megadott 0.1 vagy 10 lot méret mennyi pénzét is kockáztatja, mert ez számára csak egy absztrakt szám, aminek nem tudja kiszámolni a tényleges értékét, akkor mégis hogyan lehetne képes betartani bármilyen óvatos vagy agresszív stratégiát, hogy a tőkéjének csak kis százalékát kockáztassa?

Megteheti, hogy mindent kockáztat, mert a rendszer engedi és nem ismeri a kockázatot, pont azért, mert nem tudja, hogyan kell kiszámolni.

szept. 8. 07:35
 6/6 anonim ***** válasza:

5

Látom, csak 5 sort írtam és azt sem tudtad értelmezni.

Nem való neked a tőzsde, ott sokkal komolyabb dolgokat kell átlátni, mint 5 sornyi szöveget.

szept. 8. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!