Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Svájcban mennyire nehéz...

Svájcban mennyire nehéz munkát vállalni?

Figyelt kérdés

Igazából elég sokan dolgoznak ott magyarok, ismerek nagymamám szülőfalujából is embereket, akik kint vannak, több család is. Mondjuk igaz, hogy ők ilyen állat gondozással foglalkoznak, de szépen megélnek belőle és végülis semmi képzettségük nincs.

Diplomásoktól viszont azt is hallottam, hogy nehéz, mert nem csak kelet-európaiak, hanem németek, franciák is oda akarnak menni és őket jobb szemmel nézik a svájciak. Meg ugye hiába tudja az ember az irodalmi németet, a svájci nyelvjárás teljesen más. Egyik osztálytársam rezidensként ment ki, de pár hónapig vendéglátásban dolgozott, amíg kapott orvosként munkát.

szept. 4. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9-nek:

Ha amerikában dolgoztál volna amerikai banknak, akkor 7 év lett volna a végeredmény.

Ismerem.

okt. 20. 18:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Keleteurópai tapasztalat nem számit nemzetközi tapasztalatnak. Kivéve, ha nyugateurorapai cég küld ki.

Nyugateurorapai tapasztalat az nemzetközi tapasztalat.

Egy amerikai épiti tovább a kerierjét Svájcban, egy keleteurópai újra kezdi épiteni. Nekem is ez a tapasztalatom.

okt. 20. 18:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Jó mondjuk nem mindenhol. Volt egy másik jelentkezésem is a Credit Suisse-hez (ahova végülis fel is vettek) ott a főnök az interjún kedvesen érdeklődött, hogy miket csináltam annak idején az OTP-nek. Igaz, ő svéd volt :D
okt. 20. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!