Svájcban mennyire nehéz munkát vállalni?
Igazából elég sokan dolgoznak ott magyarok, ismerek nagymamám szülőfalujából is embereket, akik kint vannak, több család is. Mondjuk igaz, hogy ők ilyen állat gondozással foglalkoznak, de szépen megélnek belőle és végülis semmi képzettségük nincs.
Diplomásoktól viszont azt is hallottam, hogy nehéz, mert nem csak kelet-európaiak, hanem németek, franciák is oda akarnak menni és őket jobb szemmel nézik a svájciak. Meg ugye hiába tudja az ember az irodalmi németet, a svájci nyelvjárás teljesen más. Egyik osztálytársam rezidensként ment ki, de pár hónapig vendéglátásban dolgozott, amíg kapott orvosként munkát.
Nem egyszerű, jó német nyelvtudás kell hozzá mindenképp.
Én eü-sként jöttem ki és most is eü-ben dolgozom 🤷🏼♀️
Nem feltétlenül. Tanárként sokkal többet lehet keresni, szemben Magyarországgal, ahol minimálbért.
IT-ben elég a magabiztos angol+német. Viszont ott fontos, hogy tényleg érts ahhoz a szakmádhoz és legyen belőle releváns munkatapasztalatod.
Hehh, a referenciáról csak egy saját történet. Magyarországon egy batz nagy amerikai banknak dolgoztam egy elég speciális területen (nevezzük mondjuk x-nek) 5 évig. Kimentem Svájcba, egy kisebb svájci banknál folytattam ugyanezt, sajnos két év után belekerültem egy csoportos leépítésbe, kellett valami újat keresni. Behívtak interjúzni a Credit Suisse-hez.
Interjúztató: És mennyi tapasztalata van ezen a területen?
Én: Hát 5 év ennél az amcsi bankbál magyarországon, és két év a kis svájci banknál
Interjúztató: Tehát összesen két év.
Na így működnek Svájcban a referenciák.
Ez pontosan így van. A svájciak olyan szinten sznobok és el vannak szállva maguktól a nagy semmire, hogy számukra minden ami Svájcon kívüli, az nekik olyan mintha nem is lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!