Külföldi állampolgárként (szlovák) felvennének magyarországi munkahelyre? Több megjegyzésben.
És addig hol fizeted a egészségügyi biztosítást?
Vagy van már taj kártyád és adószámod?
Hol adózol?
A válaszod sokat segít!
Pont ebben a cipőben járok.
A munkáltató intézett, kérvényezett nekem TAJ kártyát és adóazonosítót is (adóigazolványt), így Magyarországon fizetem mindkettőt amíg itt dolgozom es tartózkodom. Szlovákiába így nem kell egyik sem.
A 90 nap meg szabály, 90 nap után de 180 napnál nem több magyarországi tartózkodás után lehet csak ezt a regisztrációs kartyat és vele a lakcímet kérvényezni nekem pl. pesti cím miatt a budapesti idegrendészeten majd.
Itt le van írva:
És a magyar lakcímet is ott intézik majd a regisztrációs igazolvánnyal együtt?
Taj kártyát nem csak magyar lakcímmel lehet kérvényezni?
Azt hittem rögtön a beutazást követően kell regisztrációs igazolványt csinálni és hogy csak azzal lehet munkát vállalni...
Igen, az idegenrendészeten fogják intézni a lakcímkártyát és a reg. igazolást is.
Taj kártyához nem kell magyar lakcím, úgy is ki kell adniuk.
Vannak hülye szabályok, de ha nem olyan a munkáltató, akkor simán el tudja intézni a papírmunkát, főleg hogy 2 EU-s országról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!