Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi állampolgárként...

Külföldi állampolgárként (szlovák) felvennének magyarországi munkahelyre? Több megjegyzésben.

Figyelt kérdés
Budapesten szeretnék letelepedni, de egyelőre csak a jelenlegi szlovák lakcímem van és egy pesti rokon tudna átmenetileg szobát biztosítani.

szept. 2. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem lehet akadály. EUs mindkettő. Csak lesz egy kis többlet bürokrácia. TAJ kártya, adóazonosító jel.
szept. 2. 14:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
szept. 2. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Átmeneti lakcímmel dolgozhatsz? Vagy egy állandó lakcím kell magyarországon is?
szept. 27. 20:21
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem volt szükséges állandó vagy ideiglenes magyarorszagi lakcim, így szlovákkal is felvettek. Majd 90 nap utan tudok igényelni a bevándorlási hivatalban regisztrációs kártyát és az mellé majd kapok lakcímkártyát (ehhez kell a lakás vagy szállásadó beleegyezése is)
szept. 28. 22:07
 5/9 anonim ***** válasza:

És addig hol fizeted a egészségügyi biztosítást?

Vagy van már taj kártyád és adószámod?

Hol adózol?

A válaszod sokat segít!

Pont ebben a cipőben járok.

szept. 29. 08:20
 6/9 anonim ***** válasza:
És miért csak 90 nap után tudsz igényelni regisztrációs kártyát?
szept. 29. 08:21
 7/9 A kérdező kommentje:

A munkáltató intézett, kérvényezett nekem TAJ kártyát és adóazonosítót is (adóigazolványt), így Magyarországon fizetem mindkettőt amíg itt dolgozom es tartózkodom. Szlovákiába így nem kell egyik sem.

A 90 nap meg szabály, 90 nap után de 180 napnál nem több magyarországi tartózkodás után lehet csak ezt a regisztrációs kartyat és vele a lakcímet kérvényezni nekem pl. pesti cím miatt a budapesti idegrendészeten majd.

Itt le van írva:

[link]

szept. 29. 22:38
 8/9 anonim ***** válasza:

És a magyar lakcímet is ott intézik majd a regisztrációs igazolvánnyal együtt?

Taj kártyát nem csak magyar lakcímmel lehet kérvényezni?

Azt hittem rögtön a beutazást követően kell regisztrációs igazolványt csinálni és hogy csak azzal lehet munkát vállalni...

szept. 29. 23:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, az idegenrendészeten fogják intézni a lakcímkártyát és a reg. igazolást is.

Taj kártyához nem kell magyar lakcím, úgy is ki kell adniuk.

Vannak hülye szabályok, de ha nem olyan a munkáltató, akkor simán el tudja intézni a papírmunkát, főleg hogy 2 EU-s országról van szó.

szept. 30. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!