Kriptózásból tényleg meg lehet gazdagodni?
Igen, meg lehetett, ha időben kezdted.
Ha most kezded, akkor integethetsz a távolodó vonatnak...
Van aza mondás, hogy pénzt csak pénzből lehet csinálni.
Jelenleg én nem nagyok látok nagy jövőt a kriptóban, attól eltekintve hogy anno 5 éve én is vettem 2 db ethereum-ot.
A befektetési aranyba jobban bízok, amikor az aranyat vettem, akkor volt 1 uncia 1800 dollár, most 2500 körkénykén van.
Hosszú távú befektetésnek az arany, és az ingatlan a legjobb döntés.
13
Ezzel szemben az igazság az, hogy az arany csak kereskedésre alkalmas, hosszú távú befektetésre nem.
Mondok egy példát.
Ha pl. pontosan 13 éve, 2011. aug-szeptemberben fektettél aranyba, 1915-ért is vehetted (utána bezuhant, s csak 9 év múlva, 2020-ban voltál újra nullán). Manapság ~2500.
Tehát, ha rosszul időzítettél, akkor mostanra sikerült ~30% profitra szert tenni. Éves szinten 2,3%...
------------------
Ingatlan. Ha rendszerváltáskor vettél egy átlagos budapesti ingatlant normál, piaci áron, akkor mostanság épp nullán vagy. Csak akkor jártál jól, ha mélyen a piaci ár alatt jutottál hozzá.
Manapság pedig full alkalmatlan az időszak a befektetési célú ingatlanvásárlásra. Jókora (30-40%) korrekció kellene ahhoz, hogy megérje. Kereskedésre viszont ma is lehet jó ingatlanokat kifogni, nyilván motivált eladókat kell találni, nagykeráron vásárolni és gyorsan, profittal továbbadni.
--------------------
A kriptó meg mostanában semmire sem jó, a bitcoin is március óta egy eső trendcsatornában (is alig) mozog, nem tudni, hol lesz az alja. Jelenleg "a trendcsatorna alján vétel, tetején eladás/short" típusú stratégia az, ami működtethető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!