Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy szakmai teszt kitöltése...

Ha egy szakmai teszt kitöltése után nem adnak konkrét indokolást, hogy miért utasítanak vissza, annak mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

2. körös interjú részeként kellett egy szakmai tesztet kitölteni, kifejtős és rövid kérdésekkel, illetve fordítási feladatokkal. Meghatározott x órán belül vissza kellett küldeni.

A hely egyébként egy ismert nemzetközi ügyvédi iroda volt.

Mivel már több mint egy hét eltelt, sejtettem, hogy ennek itt vége, jött is egy értesítés, hogy kijavították a tesztet, de a szakmai vezetők visszajelzése alapján egy másik jelentkezővel mennek tovább (még lett volna egy 3.kör is). Erre visszaírtam a HR-esnek, hogy esetleg valami konkrétumot kapott-e a vezetőktől teszt eredményét illetően, mennyire volt rossz az eredmény, stb, csak hogy a jövőre nézve én is jobban belőhessem a kompetenciámat.

Válasz nem érkezett, szóval nem igazán tudom, mit ronthattam el, valamit biztos, de azt nagyon, főleg úgy, hogy elvileg ez egy "internal referral" volt, szóval nem igazán lehetett másik 20 jelentkező rajtam kívül.

Inkább ez a semmibevétel a zavaró, főleg, hogy 2. kör volt már.

Volt már korábban, hogy a HR utólag tök korrekten elmondta, hogy szar volt az angolom meg túl határozatlan voltam az interjún és ezért nem megyünk tovább, ami akkor nyilván nem esik jól, de legalább tudtam mit kell feljeszteni. Itt egy számtalan jogterületet érintő, sok kérdéses tesztnél nehezebben tudnám belőni mi volt a baj.

aug. 29. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Valaki jobb volt nálad, vagy olcsóbb.
aug. 29. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom értenek annyira a joghoz, hogy ne adjanak olyan visszajelzest, amiért perelhetsz. Visszaszóltak, hogy "bocs, de nem", ez már több, mint amit a legtöbb cég megtesz.

Esetleg az ott dolgozónál érdeklődhetsz, hátha ki tudja deríteni miben voltál gyenge.

aug. 29. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
Nem szükséges, hogy rossz légy, hanem valaki jobb volt nálad. Szerintem teljesen korrektek, hogy visszajeleztek.
aug. 29. 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:
A legtöbb helyen nemhogy szakmai indoklást nem adnak, sokszor még a visszajelzésre se méltatnak, ezt is becsüld meg. Egyébként azért, mert költséges, ami soha nem térül meg, mellette pedig van egy jogi kockázata, hogy valami miatt perelni fogsz. Röviden: nem éri meg nekik.
aug. 29. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!