Mennyit keres körülbelül egy egyetemi tanár, professzor, adjunktus, tanársegéd, tudományos munkatárs, stb?
Egyetem fuggo.
Magán/állami, angol/magyar nyelvű
Az SZTE-ről tudok nyilatkozni, ott bruttó 500 és 1 millió között vannak a bruttó bérek.
Ha beírod a Google-ba, hogy “SZTE bértábla”, ki fogja adni az egyetem oldalát (vagy pár cikket, ami arra hivatkozik), és ott látod a pontos besorolásokat.
Ez nagyon változó, kérdező. Én egyetemen dolgozok, láttam már a kollégáim kifizetési táblázatát, a bruttó 450 ezertől a bruttó 1 millió 160 ezerig van itt minden. Függ attól, hogy az illető kap-e valamilyen bérkiegészítést, hogy pályázaton van-e, és hogy vezető-e, mert van vezetői kiegészítés is. És nyilván függ a beosztástól is persze.
Amin meglepődtem, hogy az 1996 óta itt dolgozó, komoly szakembernek számító, diplomás könyvtárvezető alig keres többet, mint én, az 5 éve itt dolgozó technikus, és hogy a két legjobban kereső oktatónk gyakorlatilag alig vannak itt, sosem látom őket (ők ugyanezen az egyetemen, de másik kampuszon dolgoznak, nálunk csak óraadók).
Van olyan, akinek a bruttó bére 450 ezer lenne, de kap vezetői pótlékot száz ezer körül, és valamilyen pályázaton van, az még plusz havi 400 ezer, így áll össze a bruttója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!