Ha egy év alatt nem találtam munkát az baj? Mennyi idő alatt reális, hogy talál munkát az ember?
Ez azért kb mindentől IS függ.. Nagyváros vagy valami "nevesincs falu"? Milyen szakmád van és egyáltalán értesz-e hozzá? Beszélsz-e nyelvet, van-e tapasztalatod az adott területen?
De ezen kívűl is még 1 tucat kérdés lehetne, hogy itt egyáltalán kapj 1 szikrányi értelmes választ. :)
Budapestről tudok nyilatkozni.
Munkát találnom könnyű, mert a mellettem lévő pékségben rendszeresen keresnék új munkaerőt, viszont rossz meló és keveset is fizet.
Szakmámban (mérnöki) már más a helyzet, mert csak a kiválasztási folyamat is lehet 3-6 hónap, és ha nem engem választanak (avagy rossz a munkahely), szintén jöhet a következő. Legutóbb több mint 1 évig kerestem munkahelyet, ami szakmailag és pénzügyileg korrekt volt, más helyeken vagy nem engem választottak, avagy jelentősen alacsonyabb bért ajánlottak, mint amit első interjún megbeszéltünk.
Ez rohadt sok mindentől függ. A lokációtól, a munka jellegétől, az ember igényeitől az ingázási hajlandóságtól, a lakhatástól stb.
Szóval ha te neked mindegy milyen munka csak legyen valami akkor gáz, ha egy év alatt sem találtál semmit. Ha viszont válogatsz és sok kritériumod van akkor akár még jó szakemberként sem durva, mert minél többféle igényt támasztasz a munkával szemben annál kisebb az esélye, hogy pont van számodra megfelelő hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!