Mi a "számítógép szerelő munkatárs" munkakörének a pontos neve? Hogyan lehet ilyen munkahelyem?
Kijártam egy 3 hónapos fizetős tanfolyamot, a szakma neve "számítógép szerelő munkatárs", és államilag elismert bizonyítványt kaptam.
A tervem az volt, hogy egy olyan helyen dolgoznék, ahová az ügyfelek beviszik a PC-iket, laptopjaikat javíttatni, telepíttetni, konfiguráltatni, stb.
Tudom, hogy vannak ilyen helyek, pont azért is jártam ki ezt a tanfolyamot, mert ez az egyetlen szimpatikus terület, de a segédmunkánál alapból jobb...
Megnéztem egy csomó álláshirdetéses oldalt, de sehol nincs ilyen, hogy "számítógép szerelő munkatárs" munkalehetőség. Van ennek valami más neve? Mármint a munkakörnek.
Egyik rokonom azt javasolta, hogy a bizonyítványomat magammal víve menjek el a környező településekre (ahová könnyű eljutni vonattal, busszal) számítógép szervizeket felkeresni, és kérdezzem meg, hogy felvennének-e. Szerintetek ez így működőképes dolog? Szerintem csak elhajtanának a francba...
Még egy kis csavar is van a dologban, mert leszázalékolt vagyok, és egy napi munkám 4 óra lehet (a szokásos 8 helyett).
A bizonyítvány egyébként 5-ös lett. Tudja valaki, hogy hogyan lehetne ilyen számítógép szerviz munkahelyem? Vagy legalább valami hasonló, ehhez kapcsolódó munkám.
"Szervizdroid" :D
Amúgy olyanokat nézz, hogy szervizes munkatárs, rendszergazda, vagy csak szimplán kérdezősködj számítógép boltoknál, hogy van-e felvétel.
De sok reményt ne fűzz hozzá.
Szia!
Az a baj,hogy nincs már ebben nagy jövő, DE nyilván próbálj meg mindent és nem leszólni akarom a bizidet, nyugi.
Alapvetően szervizekhez, számtech üzletekbe érdemes jelentkezni és akkor ott az elején Te leszel a "segéd" munkatárs. Nyilván a bagatell dolgoktól kezdve az unalmas vagy pl pepecselős munkafolyamatokig mindent rád aggatnak, de legalább el lehet kezdeni valahol. Ha profi vagy, akkor idővel már Te is pakolhatsz össze gamer PC-ket vagy pl szedhetsz szét laptopokat..ilyesmik.
Olyan álláshirdetést nem fogsz találni, mint amit Te is írtál, de olyat igen,hogy Számítástechnikai bolti szervizes / eladó, IT technikus..stb (Van olyan hely ahol napi pár órában Te csinálod a gépeket is és amikor jön az ügyfél a cuccért, akkor ütöd a kasszába a végén.)
Az elmászkálgatás sem rossz ötlet, de alapvetően szerintem ezt egy szépen összeszedett e-mailben, önéletrajzot csatolva is meg tudod oldani.
Angol nyelv az menjen, érts ahhoz amit csinálnál és szerintem nagy előny, ha itt nem álltál meg a tanulásban és beírod a CV-be, hogy mi a következő szint, amit tanulsz vagy kezdesz hamarosan. ;)
Hajrá, hajrá!
Akik ilyen helyen dolgoznak, azok hogyan kerültek be?
Vagy menjek még egy bolti eladó tanfolyamra, és menjek PC alkatrész boltba? Mondjuk általában a szervizzel van egyben, de akkor nagyobb esélyem lenne?
Vagy egy rendszergazda tanfolyammal jobban járnék? Mondjuk iskolában vagy hasonló helyen dolgozni aztán.
Esetleg vannak valami hasonló munkák még? Például a Media Markt-os srácok, akik a vásárlóknak segítenek? Vagy akik az ISP-knél kiszállnak bekötni a netet/hibát elhárítani? Mondjuk utóbbihoz le kéne tennem a jogsit, ami plusz fél misi... Milyen ilyen munkák vannak még?
Mondjuk nem teljesen értem hogy miért ne lenne jövője ennek.
A telefonod kikelzőjét, akkuját valaki cseréli, ugyan ez igaz a laptopokra is. Sőt egy laptop technikailag akár 5-10 évet is simán kibír ami alatt nagy esély van arra hogy szervízelned kell.
Mondjuk 3 hónap alatt nem tudom mint lehet megtanulni, tényleges komolyabb javításokhoz mondjuk tudni kéne pl IC-ken dolgozni, forrasztani stb.
De ezernyi bolt van ahol laptopokat szervizelnek keress rájuk hátha kell valahol ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!