Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vallástudósként meg tudnék élni?

Vallástudósként meg tudnék élni?

Figyelt kérdés

Korábban keresztény voltam, de már nem vagyok az.

Agnosztikus nézeteket vallok, nem kötök magam le egy valláshoz sem.

Viszont annak ellenére, hogy már nem vagyok keresztény, a vallasok iránti érdeklődésem megmaradt. Úgy érzem, elég jó vagyok ebben, van tudásom, jól tudok érvelni, stb.

Tudósként szívesen kutatnék ősi, szent szövegek szövegtanúit, amikről cikket írnék tudományos-szakfolyóiratokba. Írnék laikusoknak szóló ismeretterjesztő könyveket, tanítanék egyetemen, akár a National Geographic TV-ben is szerepelnék...

Ezzel így jól tudnék keresni?

Legalább egy középosztálybeli életre vágyom.

aug. 17. 15:04
 1/7 A kérdező kommentje:
Még valami: külföldön akarok dolgozni
aug. 17. 15:05
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Ezt a szakmát kizárólag akkor fizetik meg, ha valamilyen ideológiai célt követsz, méghozzá a megbízóét.

Még akkor is csak minimálbér lesz.

aug. 17. 15:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Bart D. Ehrman korábban újszövetségi bibliatudós volt. Hite elvesztése után agnosztikus ateista lett, és többször írt/beszélt a kereszténység ellen.

Ehrman tehat azért tud megélni belőle, mert ő kritizálja a kereszténységet?

aug. 17. 15:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Róla van szó:

[link]

aug. 17. 15:13
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Keress magadnak egy igazi és művelésre érdemes életcélt, ne az emberiség mentális hulladékában akarj végeláthatatlanul turkálni!
aug. 17. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"azért tud megélni belőle, mert ő kritizálja a kereszténységet?"

Valószínűleg igen. Erre is van egy kis kereslet.

aug. 17. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma igen, de holnap nem biztos.
aug. 17. 17:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!