Miért van az, hogy az alacsony keresetűek szidják, a magas jövedelműek pedig dicsérik a kormányt? Egyértelmű, hogy ez a helyzetük kizárólag a politikai vezetésnek köszönhető?
Figyelt kérdés
Eléggé egymásnak feszül a két csoport, a kis keresetűek hibáztatják a kormányzatot az alacsony bérekért és sokan külfölddel példálóznak, aki azonban többet keres, az azt mondja, bőven meg lehet itt is élni, sőt nagyon is jó itthon. Saját szemszögéből nézve eddig mindenkinek igaza van. De: mindezért az aktuális kormány a felelős? Az hogy valaki keveset keres, abban ők a bűnösök? És ha valaki jól keres, az a kormányzat érdeme? Hogy látjátok?aug. 14. 14:02
1/17 A kérdező kommentje:
Szóval lehet azt mondani, hogy valaki X kormánya alatt nyomorog, ám jön Y kormánya, és onnantól kezdve ő egyértelműen jobban él?
aug. 14. 14:03
2/17 anonim válasza:
Ez hülyeség. Én bőven az átlag felett keresek, mégis szidom a kormányt, mert eszetlen intézkedései vannak. És az, hogy nekem és a családom jól megy, nem a kormány érdeme.
3/17 anonim válasza:
Mindig is lesz egy réteg aki csak feketén-fehéren fogja látni a dolgokat. Ők egész biztos, hogy mindig az épp aktuális kormányt/vezetőket fogja szidni. Lehet az alacsony jövedeleműek között több van ezekből az emberekből, ugyanakkor ugyan ebből a körből tudják a legnagyobb számban a támogatókat is felmutatni.
Lásd haverom: így az Orbán, úgy az Orbán, ő a hibás mindenért. De ha szavazni kell menni akkor az Orbánra szavaz mert ő nem akar háborúba menni és szó nélküli elfogad mindent ami a médiából ráömlik.
4/17 anonim válasza:
Én magas keresetű vagyok, de ha rajtam múlna mind kötélen lógna nerestül.
5/17 anonim válasza:
Természetesen lehet azt mondani. Nézd például a Fidesz alatt az egyedülállókat és a családosokat vagy akik családot terveznek. Az egyedülállók panaszkodnak, mert nem tudnak házat venni és azért amiért nem akarnak gyereket és nincs párjuk a kormány lemond róluk. Azt már nem nézik, hogy aki családot tervez annak milyen elköteleződéssel, lemondással, anyagi visszaeséssel jár együtt a család. Ugye irigyek, mert létezik a babaváró hitel, a CSOK és a többi családos támogatás. Ez már egy megosztottság. Ha jönne egy olyan kormány aki elvenné a családosoktól a támogatásokat, akkor az egyedülállóknak lenne jobb soruk.
6/17 anonim válasza:
Én magas keresetű vagyok és leszarom a politikát.
7/17 anonim válasza:
Nekem az átlagnál azért magasabb a jövedelmem finoman szólva, de a kormányt megvetem. Nem nekik köszönhető a helyzetem, csak idegesít hogy a tőlem beszedett adót szavazatvásárlásra (tenyészkölcsönök, krumpli), meg szánalmas propagandára költik, vagy simán csak ellopják és közben kiárusítják, kiszolgáltatják a hazámat kínai, filippino, arab meg ruszki bevándorlóknak és kémeknek.
8/17 anonim válasza:
Épp fordítva látom, a környezetemben szinte kizárólag az alacsony jövedelműek dícsérik a kormányt, a magas keresetűek meg szidják. És nem az a bajuk, hogy ne lehetne megélni, hanem hogy szétverték az oktatást, egészségügyet, a gazdaságot kézi vezérléssel irányítják, teljes ágazatokat tesznek haveri monopóliummá, nem tartják tiszteletben az emberi és polgári jogokat, stb., stb. Az alacaony jövedelműek meg gyakran alacsonyabban iskolázottak is, ha sör van meg napi gyűlölet adag, akkor nekik oké, nem érdekli őket olyasmi, hogy szabadságjogok meg hogy a gyerekeik jó oktatást kapjanak.
9/17 anonim válasza:
Nem csoda mivel legalább munka van nem úgy, mint a korábbi kormányok alatt mikor a munkanélküliség az egekben volt. Ha keveset is keresnek, de legalább dolgoznak. Ezért dícsérik és nem azért amiért te gondolod ezt. A magas jövedelműek meg szidják mivel nekik korábban is volt munkájuk és valószínűleg a magas jövedelmük egyik záloga, hogy már a korábbi kormányok ideje alatt jö helyük volt és az megmaradt.
10/17 anonim válasza:
És amiket írtál, a gazdagabbakat nem a bérszínvonal érdekli, hanem a szolgáltatzások minősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!