Mennyit keres egy ügyvéd?
Figyelt kérdés
Tudom hogy ez nagyon változó lehet de mégis úgy van valami átlag?aug. 5. 22:19
1/3 anonim válasza:
Az átlag 200-300 ezer ft-ot kb
De nagy a szórás
2/3 anonim válasza:
Teljesen értelmetlen ügyvédek esetén átlagfizetésről beszélni. Vidéken úgy hogy csak elvégzel egy egyetemet, de se ismerősi köröd nincs, se vállalkozói affinitásod úgy örülhetsz ha nem fogsz éhendögleni. Budapesten ha egy ügyvédi dinasztiába születsz, ahol már a nagyszüleidtől kezdve ügyvédi felmenőid vannak kiépült ügyfélkörrel, jövedelmező esetekkel és komoly múlttal akkor pedig milliókat kereshetsz.
3/3 anonim válasza:
KSH szerint 2021-ben 418ezer volt az átlagkereset. Nekem ügyvédként még nincs ennyi, de nem rég kezdtem csak, úgy egy év múlva leszek ebben a 4-5 százezres régióban. Szerintem egy pár éve már működő, valamennyire már ismert ügyvéd különösebb gond nélkül keres 7-8 százezret, aztán ez nyilván változik attól függően, ki mennyire keresett, vagy ő maga mennyit tesz bele. Van, aki egyetlen megbízásért milliókat kér el a fővárosban, emiatt átlagos keresetről nehéz beszélni. Igen sok kollégát látok aki ÁFÁs, azaz egymillió fölötti a bevételük. Aki valóban keményen dolgozik, annak simán összejöhet ez az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!