Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt nektek olyan hogy megkérd...

Volt nektek olyan hogy megkérdezték munkában miért vagytok táppénzen? Legutóbb megkérdezték amikor telefonáltam.

Figyelt kérdés
Néha van hogy beteg vagyok. Meg a gyerekemmel is néha el kell mennem táppénzre. Volt olyan, hallottatok olyat hogy "felülvizsgálnak" táppénzt? Előfordulhat ilyen?
aug. 4. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Én a közvetlen főnökömnek jelzem a táppénzt. Elég jó a viszonyunk, meg szokta kérdezni, hogy mi a bajom.

"Volt olyan, hallottatok olyat hogy "felülvizsgálnak" táppénzt?"

Tőlünk az utóbbi 5 évben, 4 embert küldtek el táppénzcsalás miatt.

aug. 4. 17:19
 2/10 A kérdező kommentje:
1es: hogy derült ki a 4 emberről?
aug. 4. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Az egyikhez kiment a főnök, mert hazavitt néhány olyan doksit, ami kellett az irodában. Az ex kolléga nem volt otthon, a főnök felhívta (azt gondolta, hogy dokinál van) és kiderült, hogy éppen rokonlátogatóban van.

Két ex kolléga instára töltött fel nyaralás képeket a "táppénz" alatt.

Egyről nem tudom, hogy derült ki.

aug. 4. 17:28
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Persze. Mindig megkérdezik, hogy miért vagyok táppénzen. Én meg elmondom, hogy ez és az bajom, előreláthatólag 1-1,5 hét múlva megyek vissza. Ennyi.
aug. 4. 17:31
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Engem még sose vizsgáltak felül, de tudok olyat a cégnél aki sokat vagy sokáig, hosszan volt táppénzen hogy felülvizsgálták. Jött egy másik doki, berendelték a háziorvosához a beteget és ott megvizsgálta ez a doki és átnézte a papírjait és döntött a táppénz jogosságán.
aug. 4. 17:38
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván megkérdezik és jobbulást kívánnak.Az a furcsa ha nem.
aug. 4. 18:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem csak azért szokták megkérdezni, hogy mire számítsanak, mikor megyek legközelebb.

Csak nagyjából mondom meg, pl hogy műtöttek de azt már nem, hogy mivel.

aug. 4. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel elég jó a viszonyom a főnökömmel, ezért el szoktam mondani, hogy miért vagyok táppénzen. Nem azért, mert ellenőrizget, hanem azért, mert érdekli, hogy mi van velem.

Amúgy a TB-től is kimehetnek ellenőrizni, ha felmerül a táppénzcsalás. Mondjuk az nem ilyen pár napos eseteknél szokott előfordulni.

Egyébként sok helyen nem szeretik, ha sokat vagy táppénzen, ez valahol érthető is. Azért vett fel, hogy elvégezd a munkát, amit rád bíztak.

aug. 4. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk időközönként kimennek ellenőrizni. Így soha nem lehet tudni, hogy épp kihez fognak.

Nálunk abból indúlt, hogy volt aki táppénz alatt kirakta facebookra, hogy épp xy helyen motorozik képpel együtt.

aug. 4. 20:46
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen normális, hogy megkérdezik.

Nálunk is derült ki csalás, repült az illető

aug. 4. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!