Volt nektek olyan hogy megkérdezték munkában miért vagytok táppénzen? Legutóbb megkérdezték amikor telefonáltam.
Én a közvetlen főnökömnek jelzem a táppénzt. Elég jó a viszonyunk, meg szokta kérdezni, hogy mi a bajom.
"Volt olyan, hallottatok olyat hogy "felülvizsgálnak" táppénzt?"
Tőlünk az utóbbi 5 évben, 4 embert küldtek el táppénzcsalás miatt.
Az egyikhez kiment a főnök, mert hazavitt néhány olyan doksit, ami kellett az irodában. Az ex kolléga nem volt otthon, a főnök felhívta (azt gondolta, hogy dokinál van) és kiderült, hogy éppen rokonlátogatóban van.
Két ex kolléga instára töltött fel nyaralás képeket a "táppénz" alatt.
Egyről nem tudom, hogy derült ki.
Tőlem csak azért szokták megkérdezni, hogy mire számítsanak, mikor megyek legközelebb.
Csak nagyjából mondom meg, pl hogy műtöttek de azt már nem, hogy mivel.
Mivel elég jó a viszonyom a főnökömmel, ezért el szoktam mondani, hogy miért vagyok táppénzen. Nem azért, mert ellenőrizget, hanem azért, mert érdekli, hogy mi van velem.
Amúgy a TB-től is kimehetnek ellenőrizni, ha felmerül a táppénzcsalás. Mondjuk az nem ilyen pár napos eseteknél szokott előfordulni.
Egyébként sok helyen nem szeretik, ha sokat vagy táppénzen, ez valahol érthető is. Azért vett fel, hogy elvégezd a munkát, amit rád bíztak.
Nálunk időközönként kimennek ellenőrizni. Így soha nem lehet tudni, hogy épp kihez fognak.
Nálunk abból indúlt, hogy volt aki táppénz alatt kirakta facebookra, hogy épp xy helyen motorozik képpel együtt.
Igen, teljesen normális, hogy megkérdezik.
Nálunk is derült ki csalás, repült az illető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!