Budapesten mennyi nettó fizuval lehet megélni, ha nem szeretnék lakótársat?
350???
Na jó, módosítok a kérdésemen. Nem pusztán megélni szeretnék, hanem élni is, nyilván nem nagy lábon többtízezreket költve felesleges dolgokra.
Albérlet árakat elnézve a 350 iszonyat kevés.
És én ezt honnan találjam ki, hogy neked albérletre van szükséged?
Én saját ingatlannal rendelkező budai 28 éves nőként simán megélek egyedül a nettó 730 ezres fizetésemből, úgy hogy nem kell albérleti díjat fizetnem.
Ha van barátnőd, akkor a nettó 350 is még kérdéses..
Mennyiből élsz? Mik a kiadásaid? Mi megy el a 'túlélésre', mennyit akarsz szórakozásra? Milyen jellegű lakásban szeretnél élni, mekkorában, stb..
Van aki megoldja havi 100ból, van akinek havi 1 millió is kevés :)
Ezt a kérdést te tudod, ha összeírod a dolgaidat, mi nem tudjuk az életed körülményeit és az igényeidet.
Én példámból élve, én kicsit kintebb élek BP-től, mert itt valamivel olcsóbbak az albérletek és ha akarok betudok menni a városba, ezt az áldozatot hoztam. Így a nettó 550-ból félretudok tenni havi 200-250-et.
170e - albérlet+rezsi
80e - kaja
50-100e - Egyéb költségek, 1 net mobil számla, szórakozás, stb, ez meg változó, van amikor hónapokig nem jön össze egy este a barátokkal, akkor nyilván több marad a zsebemben, mert nem megyek el magam szórni a pénzt.
Mennyi idős vagy? Mi a munkád? Karrier váltáson gondolkodtál-e? Megtanulni valamit, amivel 1-2 éven belül komolyabb fizetést érsz el? Én elég csóró családból jövök, nagy szenvedés volt ez a nettó 550 elérése is, egyetemet munka mellett csináltam, mérnökinfót.. Minden rajtad áll, áldozatot hozol, akkor megoldható, ha nem, akkor maradnak a kifogások, hogy ez drága, az drága, annyit nem lehet keresni, stb..
Pld én ezzel a fizuval nem igen vagyok elégedett, még ha mindent félre is teszek az is csak évi 2.4 millió, nem jutok vele előrébb :(. 4 éve oké lett volna, most nem, de elfogadom a tényeket, junior vagyok, 2 évig szívok a jelenlegi helyemen, majd váltok nagyobb fizetésért.
Ülj le, agyalj rajta, hogy mivel akarsz foglalkozni és az adott területen képezd magad. Mindig van hova fejlődni. Nem feltétlen IT-ban kell gondolkodni, minden területen lehet ennyit keresni, ha sokat tanulsz és a szakma krémjébe akarsz kerülni.
Nah mindegy, elvittem a témát. Arra akartam kilyukadni, hogyha most olyan számok jönnek ki, amik nem okésak neked, akkor sem a világvége, mert 1-2 év alatt kb. az egész életed megváltozhat, ha odateszed magad.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!