Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyi nettó...

Budapesten mennyi nettó fizuval lehet megélni, ha nem szeretnék lakótársat?

Figyelt kérdés
2024. aug. 3. 17:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Kb 350 ha nincs kocsid.
2024. aug. 3. 17:42
 2/20 A kérdező kommentje:

350???

Na jó, módosítok a kérdésemen. Nem pusztán megélni szeretnék, hanem élni is, nyilván nem nagy lábon többtízezreket költve felesleges dolgokra.

Albérlet árakat elnézve a 350 iszonyat kevés.

2024. aug. 3. 17:44
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Beosztod.
2024. aug. 3. 17:48
 4/20 anonim ***** válasza:
71%
250 az átlag albérlet ár elvileg. Legyen 50 a rezsi, szóval csak lakhatásra elmegy 300. Ha az 50/30/20 szabályt nézzük akkor 600 ezer kell nagyjából egy normális megélhetésre Bp-en, egyedül élve.
2024. aug. 3. 18:02
 5/20 anonim ***** válasza:
47%
#2 miért nem tudod ezt magadnak kiszámolni?
2024. aug. 3. 18:03
 6/20 anonim ***** válasza:
55%
Egy garzon most mennyiért megy kb? 150 rezsivel? Azonkívül nyilván kell kaja, tömegközlekedés, de igazából mindent az igények határoznak meg. Nettó 400 kell azért egyedülálló embernek szerintem.
2024. aug. 3. 18:07
 7/20 anonim ***** válasza:
42%

És én ezt honnan találjam ki, hogy neked albérletre van szükséged?

Én saját ingatlannal rendelkező budai 28 éves nőként simán megélek egyedül a nettó 730 ezres fizetésemből, úgy hogy nem kell albérleti díjat fizetnem.

2024. aug. 3. 18:08
 8/20 anonim ***** válasza:
86%

Ha van barátnőd, akkor a nettó 350 is még kérdéses..

Mennyiből élsz? Mik a kiadásaid? Mi megy el a 'túlélésre', mennyit akarsz szórakozásra? Milyen jellegű lakásban szeretnél élni, mekkorában, stb..

Van aki megoldja havi 100ból, van akinek havi 1 millió is kevés :)

Ezt a kérdést te tudod, ha összeírod a dolgaidat, mi nem tudjuk az életed körülményeit és az igényeidet.

Én példámból élve, én kicsit kintebb élek BP-től, mert itt valamivel olcsóbbak az albérletek és ha akarok betudok menni a városba, ezt az áldozatot hoztam. Így a nettó 550-ból félretudok tenni havi 200-250-et.

170e - albérlet+rezsi

80e - kaja

50-100e - Egyéb költségek, 1 net mobil számla, szórakozás, stb, ez meg változó, van amikor hónapokig nem jön össze egy este a barátokkal, akkor nyilván több marad a zsebemben, mert nem megyek el magam szórni a pénzt.

Mennyi idős vagy? Mi a munkád? Karrier váltáson gondolkodtál-e? Megtanulni valamit, amivel 1-2 éven belül komolyabb fizetést érsz el? Én elég csóró családból jövök, nagy szenvedés volt ez a nettó 550 elérése is, egyetemet munka mellett csináltam, mérnökinfót.. Minden rajtad áll, áldozatot hozol, akkor megoldható, ha nem, akkor maradnak a kifogások, hogy ez drága, az drága, annyit nem lehet keresni, stb..

Pld én ezzel a fizuval nem igen vagyok elégedett, még ha mindent félre is teszek az is csak évi 2.4 millió, nem jutok vele előrébb :(. 4 éve oké lett volna, most nem, de elfogadom a tényeket, junior vagyok, 2 évig szívok a jelenlegi helyemen, majd váltok nagyobb fizetésért.

Ülj le, agyalj rajta, hogy mivel akarsz foglalkozni és az adott területen képezd magad. Mindig van hova fejlődni. Nem feltétlen IT-ban kell gondolkodni, minden területen lehet ennyit keresni, ha sokat tanulsz és a szakma krémjébe akarsz kerülni.

Nah mindegy, elvittem a témát. Arra akartam kilyukadni, hogyha most olyan számok jönnek ki, amik nem okésak neked, akkor sem a világvége, mert 1-2 év alatt kb. az egész életed megváltozhat, ha odateszed magad.

25F

2024. aug. 3. 18:12
 9/20 anonim ***** válasza:
42%
Ha van hol lakni 350 elég kb.
2024. aug. 3. 18:13
 10/20 anonim ***** válasza:
25%
1,2M nettó körül én elvagyok saját lakásban.
2024. aug. 3. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!