Milyen orvosnak lenni, milyen a minden napja, és a magánélete?
Mennyire kell sokat dolgozni egy orvosnak? (nem házi orvosra gondolok)
Mennyire rosszak a körülmények? Miben nyilvánul ez meg?
Mennyi ideje marad a munka mellett a magánéletére?
Havi kb. hány ügyeletet szoktak teljesíteni? Mi számít jó és rossz mennyiségnek?
A legtöbb orvos tényleg elég hamar kiég?
Orvosként kinek ajánlanád ezt a szakmát?
Olyan ember véleményeire lennék kíváncsi, aki tényleg orvos, vagy esetleg a közeli rokona az.
Kb mint a vészhelyzet című sorozatba, vagy a szomszédokba is volt pár jelenet..
Állandó időhiány, döntés, felelősség!
Mindeközben hallgathatod a buta nyavajgást, meg maradj empatikus...
Ja meg még küzdhetsz és matekozhatsz az ultra low budget (eco) társadalom biztosítóval, ami kb semmilyen értelmes vizsgálatot nem támogat, vagy csak többhónapos várólistával!
Én Magyarországon senkinek sem ajánlom, hogy Orvosnak menjen, mivel az állam már teljesen leajlajsította a tevékenységet gazdaságilag!
Ez nagyon szubjektív, mivel rengeteg területen dogozhat egy orvos: lehet klinikai magánban vagy államiban, kutató, tanár, gyógyszeriparban is dolgozhat stb
De igen, elég hamar ki szoktak égni, mert természetéből adódóan lelkileg megterhelő szakma, és a többség állandóan emberekkel foglalkozik, ami nem könnyű. A betegek gyakran nem hálásak, hanem kötözködnek, az orvost hibáztatják stb
Annak ajánlanám, aki kiskora óta erre készül, nem tudja magát más szakmában elképzelni. Nagyon jó stressztűrű képesség, erős idegzet, extrovertáltabb személyiség kell hozzá, nagy munkabírás. Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Ez több dologtól is függ.
Állami vagy magán intézményben?
Intenzív osztályon dolgozik (magánban is létezik már ilyen) vagy szájakat tölt fel kényelmesen?
"A legtöbb orvos tényleg elég hamar kiég?"
Attól függ milyen terület és körülmények között dolgozik az illető.
Én szemsebész vagyok egy magánklinikán, műtéteket végzek ami fiatalon még kihívás volt azért élveztem, mostanra viszont rutinból megcsinálom a legtöbbet igen magas bérért és nem kell megszakadnom, tehát bőven van időm élvezni az életet.
Viszont az egyetemi legjobb barátom aki orvosnak ment állami intézménybe, ő teljesen lecsúszott, lezüllött és alkoholista lett, mert nem bírta az állandó stresszt és a folyamatosan akadékoskodó pácienseket.
Mert a háziorvos nem orvos? Az ilyen elmehet a jó édes... ba.
Háziorvos vagyok, Bementem 8 ra, elláttam nem kevés beteget egyik betegemmel majdnem együtt sírtam, mert sajnos úgy tűnik végstádiumú rákos. Majd kimentem megnézni az egyik 93 éves nénimet mert a fia szerint nincs jól. Valóban nem volt jól, tüdőgyulladása van, mentő, kórház. Majd hazajöttem közben küldtek X emailt amit meg kell válaszolnom, és van két orvosszakértői beutaló amit meg kell írnom még kb. 2 óra munka. Ma mire végzek lesz kb 9 munkaórám. Ezen kívül intézeti orvos is vagyok, holnap 8-tól 17 ig folyamatos ambuláns rendelés előreláthatólag vagy 40 beteggel. De igaz mi csak hülye háziorvosok vagyunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!