Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dentálhigiénikusként be lehet...

Dentálhigiénikusként be lehet tölteni fogászati asszisztens állásokat?

Figyelt kérdés

Jövőre lesz aktuális az egyetemi jelentkezésem, viszont már most elkezdtem gondolkozni, hogyan tovább. Eddig mindenáron gyógytornász szerettem volna lenni, viszont tényleg minden 2.ismerősöm olyan szakon van, vagy azt végzett, sok helyen láttam, hogy azt írják, nagy a túlképzés és nincs vele munka, ami minimálbérnél magasabb csak magánban, de azt is csak nagyon jó marketinggel, mert rengetegen végeznek ezen a szakon.

Elkezdtem gondolkozni a dentálhigiénikus szakon, ami csak Szegeden indul, évente kb 50-60 ember végez ezen a szakon, gondolom itt nincs akkora túlképzés. Néztem álláslehetőségeket, ezzel azért több van, mint gyógytornászként. Valaki esetleg elvégezte már ezt a szakot? Milyennek látja a lehetőségeit? Jól fizet? Fogorvosin is gondolkoztam, de a környezetemben sok olyat láttam, hogy 3-4 évig próbálkoztak és nem vették fel őket egyetemre. Illetve a kémia se igazán az erősségem, nem tudnék belőle egy magas százalékú emeltet letenni.

júl. 27. 18:20
 1/1 anonim válasza:
100%

Csak egy részére reagálnék a kérdésednek; és előre elnézést, mert nem végeztem el ezt a szakot, és a szegedi képzés tematikáját - és esetleges jelentkezési feltételeit - nem ismerem, így erre vonatkozóan sajnos nincsenek érvényes információim, de van kapcsolatom több dentálhigiénikussal is.

Ennek alapján igen, el tudnak látni asszisztensi feladatokat, annál is inkább, mert dentálhigiénikusi képzésre csak minimum 1 év fogászati asszisztensi gyakorlat után jelentkezhettek. Tehát előbb volt asszisztens, aztán lett dentálhigiénikus.

Ők mondjuk nem BSc szinten végezték a képzést, de ez nem is feltétel, ettől függetlenül is teljes értékű dentálhigiénikusok. (a SZTE oldalán írt rövid információs szövegben írtakról ők is sokat tanultak, és átvesznek olyan kisebb beavatkozásokat az orvostól, ami nem igényel kizárólagos orvosi kompetenciát, de jóval túlmutat az asszisztensi feladatkörön.)

Tapasztalatom alapján a motiváltsága és a szakmai elhivatottsága alapján lehet valaki tényleg jó a szakmában, mert a képzés során elég széles körű ismereteket kapnak, csak kérdés, hogy mennyire mélyed el benne az adott ember.

Az én ismerőseim elsősorban asszisztensként dolgoznak, viszont vannak a rendelési időben olyan kezelések, amiket ők végeznek el, nem az orvos.

A díjazást általánosan nem tudom, valószínűleg rendelőnként különböző, de gyakran pl. hogy az adott beavatkozás rendelői díjának valahány %-át kapja meg érte az azt elvégző dentálhigiénikus.

júl. 30. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!