Milyen módszerrel tudnék legkorábban munkát találni Cegléden?
Sziasztok!
Úgy alakult az élet, hogy a gyerekeim tanulmányai miatt szeptembertől Ceglédre kell kísérnem őket, és nem sok értelme lenne oda-vissza cikázni a lakóhelyem és Cegléd között 4x40km-t naponta, szóval megpróbálok munkát találni ott, helyben.
Önéletrajz HU-ENG kész, Profession-on fent vagyok, naponta sok helyre beadom a jelentkezést (többnyire HO munkákra, az talán szélesebb körben ad lehetőségeket), de nem nagyon jeleznek vissza a munkáltatók. Régen sem voltak túl aktívak, sokszor nem jeleztek vissza semmit, valamennyire meg is értem, hogy nem írnak vissza mindenkinek, hogy "bocsi, nem te...", csak érdekel, hogy mostanában ez mennyire jellemző? Ha nagyon kevesen jeleznek vissza, akkor az önéletrajzzal van a gond, vagy a munkáltatóknál ez így megy?
Érdemes lenne egy pakk nyomtatott önéletrajzzal lebattyogni Ceglédre, ott személyesen érdeklődni néhány kiválasztott cégnél, vagy ez teljesen fölösleges erőfeszítés, úgyis visszairányítanak a profession-ra?
Sok mindenféle munkát elvállalnék, irodai, call center, IT 1st/2nd line, közbeszerzés, de akár pékségbe is elmegyek, ha a munkaidő passzol, viszont mindenképpen szeretnék valami munkát, hogy ne malmozzak egy autóban reggeltől délutánig, ameddig a gyerekeim a suliban vannak. Főleg nem szeretnék emiatt munkanélküli státuszba kerülni :-(
Gondoltam rá, hogy bemegyek akár az önkormányzatba, RK-ra, ilyen közszolgálati helyekre, hátha van valami helyi, irodai munka, mert a közig., közszolg. állásportálon nagyon kevés pályázat van, hátha személyesen odamenve több esélyem lenne valamit találni. (?)
Érdemes "házalnom" az önéletrajzommal, vagy totál hülyének fognak nézni?
Elég régen kerestem már új munkát, hogyan megy ez mostanában?
Esetleg tud valaki ajánlani céget, ahová érdemes megpróbálni a jelentkezést?
Vagy más, alternatív ötlet?
Köszi előre is!
#1 Nem péknek mennék, ahhoz külön végzettsége is kell szerintem, hanem pékségbe részmunkaidős eladónak például. Ők is 6-7 között nyitnak, szóval ezesetben csak a részmunkaidő játszik.
Ilyen itt is lenne, ahol lakom, de ugye sajnos nem itt leszek :-(
HO munkára <-> Ceglédre ingázva?
Egyébként úgy megy, hogy a cégek hirdetnek pozíciókat és azt meg kell pályázni, a portáljukon feltöltve az önéletrajzodat.
#3 A home office munka nem kizárólag a saját lakásomban végezhető, hanem shared office-ban, és/vagy otthon, amikor iskolaszünet van.
Nekem ez lenne a legjobb módszer, mert legalább iskolaszünetekben nem kellene utazgatnom, hanem a saját lakásomból dolgoznék.
A cégek a profession.hu-n feltöltött,és a kiválasztott pozíciókhoz a "jelentkezem" gombbal, kísérőlevéllel (sokszor a cég oldalára átirányítva ott az önéletrajzi adatokat újból feltöltve. 🙃) elküldött jelentkezés további sorsáról érdeklődtem a kérdésem egy részében. Nekem evidens, hogy a meghirdetett pozíciókra jelentkezem, ezért nem erre irányult a kérdésem.
Légyszíves, csak az válaszoljon, aki elolvasta a kérdést, érti is azt, és konstruktív választ, ötletet tud adni.
Köszönöm!
Igen, jövő héten kezdek.
Nagyon túlképzett vagyok a feladatra, de annyit keresek, hogy a benzin, meg az iroda bérlés kijön belőle, meg marad egy kicsi. A munkaidő kb jó, a gyerekeket értelmes időben tudom hozni-vinni. Szóval megfelelő, megfelel a prioritásoknak. Majd, ha a pesti cégek adnak full HO-t, akkor átmegyek a képzettségemnek megfelelő pozira, addig jó lesz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!