Ezt a kérdést minden nap felteszi valami félnótás, és minden nap megadom neki az egyetlen helyes választ, ami továbbra is az, hogy:
Jobb, mint 549 de rosszabb mint 551 ezer.
Pozíciótól, tapasztalattól és igény szinttől függ. Valakinek álom, valakinek óriási visszalépés.
Én nagyon tudnék ennyinek örülni, a bruttóm van ezen a szinten jobb hónapokban.
ha azt vesszük, hogy sokan 1500 eurós bérért kimennek Németországba, Ausztriába, akkor ez itthon nagyon jó fizetés.
Ha azt vesszük, hogy Budapesten 250 ezer az átlagos albérlet díj, akkor viszont szar (főleg ha valaki egyedül bérel ennyiért).
A medián keresetek itthon 300-350 ezer körül vannak, tehát a dolgozó lakosság felének ez simán egy álom fizetés.
Az átlag bér 430 ezer körül alakul, szóval még az átlagbért keresőknek is nagy előrelépés lehet. Az átlagbért pedig a KSH szerint is a dolgozókk 70-80%-a nem keresi meg.
Viszont az sem mindegy milyen munkával és mennyi munkaórával jön ki ez a fizetés. Mindig valamihez viszonyítani kell. 12 órázva, szombati, esetenkéknti vasárnapi munkavégzéssel, több műszakban, annyira már nem csábító szerintem. Valakinek lehet, nekem nem lenne az, hiába közelébe sem vagyok ennek a pénznek.
"12 órázva, szombati, esetenkéknti vasárnapi munkavégzéssel, több műszakban, annyira már nem csábító szerintem."
Szerintem meg annak akinek hitele van eléggé csábító ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!