A képzetlen 40-50+os korosztály hogy tud elhelyezkedni?
Ahogy nézem manapság már egy árufeltöltőtől is középfokú képzettséget kérnek.
Magyarországon van számottevő réteg, akinek 8 általánosa vagy szakmunkás végzettsége van, de nem dolgozott egy percet sem benne.
az ilyen ember általában milyen munkát tud szerezni?
Fizikai, könnyű fizikai munkára.
Pl. takarító, segédmunkás, portás, éjjeli őr, ...
De tényleg sokan azért nem dolgoznak, mert nem akarnak. Én is ismerek olyanokat, akik 40 felett is otthon élnek és a szüleik tartják el őket még mindig. Ha dolgozgatnak néha valamit, azt is csak azért, hogy elszórják rögtön bulira, ruhákra.
" teremőr múzeumban "
Köszi az ötletet, ezt lecsekkolom magamnak is :D
Attól, hogy valakinek csupán "8 általánosa vagy szakmunkás végzettsége van", még nem feltétlenül képzetlen.
Én ugyanebben a cipőben járok (közel a 60-hoz), életpályám elején, rendszerváltáskor azonnal vállalkozóvá váltam, azt követően pedig, az elmúlt 25 évben, felépítettem egy jókora network marketing-hálózatot, ami magasan az EU-átlagfizetés fölött jövedelmez (nem a hazai, hanem az EU! fölött).
Hobbiból pedig tőzsdézgetek, amivel lényegében duplázom a networkos jövedelmem.
Tudom azt is, hogy én a jártasságaimmal és a hozzáállásommal az üdítő kivétel vagyok, a kortársaim többsége még diplomával is csupán tengődik. Ám, az az ő életük, ez pedig az enyém. Én tettem azért, hogy meglegyen mindenem, amire csak szükségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!