Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A képzetlen 40-50+os korosztál...

A képzetlen 40-50+os korosztály hogy tud elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Ahogy nézem manapság már egy árufeltöltőtől is középfokú képzettséget kérnek.

Magyarországon van számottevő réteg, akinek 8 általánosa vagy szakmunkás végzettsége van, de nem dolgozott egy percet sem benne.

az ilyen ember általában milyen munkát tud szerezni?

júl. 18. 08:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
Nem tud.
júl. 18. 08:38
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Ahol én élek (fejér megye) gyárakba lepkehálóval fogják az embereket... tehát ha hajlandó dolgozni akkor simán felveszik oda.
júl. 18. 08:56
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
Nagyon könnyen, hiszen a fiatalabbak vannak olyan udvariasak hogy félreállnak az útjukból, eszük ágában sincs dolgozni.
júl. 18. 09:05
 4/13 anonim ***** válasza:
18%
#2-es dehogy fogják lepkehálóval. Én például nem kellettem.
júl. 18. 09:38
 5/13 anonim ***** válasza:
18%

Sehogy!

Lehet napszámot keresni!

júl. 18. 09:40
 6/13 anonim ***** válasza:
11%
#4: pajti, van egy rossz hírem
júl. 18. 09:44
 7/13 anonim ***** válasza:
35%

Fizikai, könnyű fizikai munkára.

Pl. takarító, segédmunkás, portás, éjjeli őr, ...

De tényleg sokan azért nem dolgoznak, mert nem akarnak. Én is ismerek olyanokat, akik 40 felett is otthon élnek és a szüleik tartják el őket még mindig. Ha dolgozgatnak néha valamit, azt is csak azért, hogy elszórják rögtön bulira, ruhákra.

júl. 18. 09:45
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
Szar munkákat végeznek többnyire, kevés pénzért. Postai kézbesítő, takarító, konyhalány, bolti eladó, teremőr múzeumban, amik így hirtelen eszembe jutottak a környezetemből. Nem fogom irigyelni tőlük.
júl. 18. 11:21
 9/13 A kérdező kommentje:

" teremőr múzeumban "

Köszi az ötletet, ezt lecsekkolom magamnak is :D

júl. 18. 11:48
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

Attól, hogy valakinek csupán "8 általánosa vagy szakmunkás végzettsége van", még nem feltétlenül képzetlen.

Én ugyanebben a cipőben járok (közel a 60-hoz), életpályám elején, rendszerváltáskor azonnal vállalkozóvá váltam, azt követően pedig, az elmúlt 25 évben, felépítettem egy jókora network marketing-hálózatot, ami magasan az EU-átlagfizetés fölött jövedelmez (nem a hazai, hanem az EU! fölött).

Hobbiból pedig tőzsdézgetek, amivel lényegében duplázom a networkos jövedelmem.

Tudom azt is, hogy én a jártasságaimmal és a hozzáállásommal az üdítő kivétel vagyok, a kortársaim többsége még diplomával is csupán tengődik. Ám, az az ő életük, ez pedig az enyém. Én tettem azért, hogy meglegyen mindenem, amire csak szükségem van.

júl. 18. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!