Ha olyan helyre jelentkeznék, ahol nincs meghirdetve pozíció, mit írjak a levélben, mit szokás?
Ez abszolút szektorfüggő.
Én már több állást is kaptam úgy, hogy "csak úgy" elküldtem az önéletrajzom olyan cégeknek, ahol szívesen dolgoztam volna. Igaz, én mindig kisvállalkozásokhoz jelentkeztem, ott tapasztalatom szerint elég gyakori, hogy már gondolkoznak bővítésen, de nem hirdetik még meg az állást. Nagy cégeknél tényleg ritkább az ilyen.
Ismerőseim közül is nem egy állást szereztek már így. Sok állást betöltenek még azelőtt, hogy meghirdetnék. Persze, sokszor ismeretségi alapon, de ha jókor esik be az önéletrajzod, neked is lehet szerencséd. Persze, nem szabad sokat várni ezektől, és elkeseredni, ha nem jön össze.
Én ezt írnám:
"Tisztelt Címzett,
levelem célja, hogy szeretném kifejezni cégük iránti érdeklődésem, nyitott pozíció reményében.
Mellékletben küldeném az önéletrajzomat.
Amennyiben felkeltette érdeklődésüket, kérem, keressenek elérhetőségeim egyikén."
#2,7 Mit veszít, ha megpróbálja? Miért ne lehetne?
#8 Ez egész jó megfogalmazás, kicsit átszövegezve felhasználnám engedelmeddel, pillanatnyilag én is állást keresek. Én is arra gondoltam, hogy az önéletrajzokat (Hu-Eng) és calami hasonló kísérőlevelet kinyomtatok pár példányban, aztán nyakamba veszem a várost, elmegyek azokhoz a cégekhez, ahol szívesen dolgoznék, és beadom a HR-re személyesen.
Vagy kidobják, vagy nem. Vagy lesz belőle munka, vagy nem. De legalább a hirdetést megelőztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!