Meteorológusnak vagy építőmérnöknek érdemesebb
tanulni?
Figyelt kérdés
Nagy szenvedélyem a tornádók elleni harc. Az egyik lehetőség, hogy magával a tornádóval foglalkoznék, a másik, hogy azzal foglalkoznék, hogy miként lehet egy épületet minél ellenállóbbá tenni a tornádóval szemben, olyan épületet terveznék, amit egy tornádó sem tudna szétdönteni.
Meteorológusként igencsak korlátozottak az elhelyezkedési lehetőségek.
2024. júl. 14. 07:20
2/9 anonim válasza:
Kevesebb tévé, több idő a barátokkal.
Ezek már régen megoldott problémák. 🙂
2024. júl. 14. 08:22
3/9 anonim válasza:
Az èpìtőmèrnöki nem tartozik a jól megfizetett mernöki szakmák közé. Habar a másiknál még így is jobb lehet. Én ezek helyett keresnek mást.
2024. júl. 14. 09:02
4/9 anonim válasza:
Hát az első esetben kutatónak kellene állnod, phd-t írni, aztán imádkozni hogy legyen munkád, vagy maradni egyetemen tanítani, ami nem túl vonzó.
Másodikkal lehet nem leszel dúsgazdag, de szerintem jég hátán is..
2024. júl. 14. 10:43
5/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm meteorológia szakot végzett az ELTE-n, el tudott helyezkedni a katonaságnál, ő határozza meg a katonai repülőgépek esetén, hogy biztonságos-e felszállni, milyen irányban, magasságban meddig lehet biztonságosan repülni stb. Úgy tudom nagyon jól keres, és szolgálati lakást, autót is kap, egészségügyi ellátás is ingyenes stb.
2024. júl. 14. 12:33
6/9 anonim válasza:
egyébként az OMSZ dolgozók már nem közalkalmazottak, privatizálódott a cég, a béreket is rendezték, tehát nem rossz a helyzet. kérdés, hogy mennyire van hiány..
2024. júl. 14. 13:36
7/9 anonim válasza:
Én reptéren dolgozom ELTE TTK meteorológus MSc-vel, tekintve, hogy br 2,1 millió a bérem szerintem versenyképes több mérnöki területen elérhető fizetéssel is.
Viszont tornádók ellen nemigen fogsz Magyarországon "harcolni", tekintve, hogy évi pár alkalommal alakulnak ki és azok erőssége is a gyengébb kategóriába sorolható, tehát nem jelentenek magas kockázatot, nem úgy mint Amerikában. Ennek megfelelően ezek kutatására sem invesztálnak itthon túl sok pénzt sem a kutatóintézetek, sem az állam, sem egyéb szolgáltatók, szóval azzal számolj, hogy a lehetőségeid igen korlátozottak.
2024. júl. 14. 15:27
8/9 anonim válasza:
A meteorológus pálya eléggé telített, viszont sok évtől simán lehet közölni hülyeséget és mégis dől a lé. Legalábbis nálunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!