Meteorológusként kevés a havi bruttó 1,5 millió forintos fizetés? Érdemes lehet bértárgyalást kezdeményeznem a munkáltatómmal?
A minap szembejött velem egy Forbes cikk miszerint diploma nélkül keresnek Magyarországon bruttó 2 millió forintot a légi forgalmi irányítók:
Én földtudományi kutató BSc és meteorológus MSc diplomával (5 év tanulás) és 3 éves szakmai tapasztalattal keresek a repülőtér veszélyjelzési osztályán havi bruttó 1,5 millió forintot. A munkarendem hasonló a légi forgalmi irányítókkal a munka jellegéből kifolyólag szoros az együttműködés velük, viszont komoly döntéseket kell meghoznom és adott esetben ha veszélyesek a légköri feltételek meg kell tiltani a leszállást az emberek biztonságának érdekében. Engem viszont frusztrál a tény hogy kevesen vagyunk meteorológusok és ritka szakértelemmel rendelkezünk valamint az állás betöltése egyetemi diplomához kötött, mégis egy sima érettségivel bruttó 2 millió forintos fizetés elérhető míg én 1,5 millió forintot keresek. Esetleg van reális esély arra hogy megemeljék a fizetésemet legalább a forgalmi irányító szintjére és bruttó 2 millió forintot keressek vagy a diploma miatt akár magasabb szintet is pl. bruttó 2,2 - 2,5 milliót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!