Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem magasabb a jövedelme...

Miért nem magasabb a jövedelmed, miből származik a korlát?

Figyelt kérdés

Ezt mindenkitől meg lehetne kérdezni, hajléktalantól a szupergazdagig, Mészáros Lőrincet és Elon Muskot is beleértve, hiszen mindig van feljebb. Miből származik a korlát? Benned van a hiba, vagy a környezetedben?

Szavazásban a legfőbb okot adhatod meg, kommentben lehet többet is írni, vagy a szavazásban le nem írt okot.

Vajon egy hajléktalan és Mészáros Lőrinc is hasonló válaszokat adna?

júl. 12. 11:21
A kérdező szavazást indított:
Az intelligenciám a korlát
A tanult tudásom mennyisége
Egyéb szellemi/lelki skill, esetleg mentális betegség
A motivációm
Testi egészség
Külső megjelenés
Család/szűkebb környezet behatárol
A helyi munka- és vállalkozási lehetőségek miatt, költözni meg nem akarok/tudok
A magyar munka- és vállalkozási miatt, költözni meg nem akarok/tudok külföldre
A nemzetközi (amerikai, svájci, stb) munka- és vállalkozási lehetőségekből erre futja
19 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Tobbet keresek, mint amennyire szuksegem van, igy nem latom ertelmet ennel is tobbet keresni, inkabb arra fokuszalok, hogy minel kevesebbet kelljen dolgoznom ezert a penzert.
júl. 12. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

Hát, a helyi lehetőségeket jelöltem meg, de ez amúgy nem teljesen igaz, mert van itt azért más is. Akárhol, akárkivel dolgoztam eddig, egyértelműen azt mondta mindenki, hogy baromi jó vagyok a szakmámban. Nekem mégis viszonylag alacsony az önbizalmam, nem merek eléggé teperni vagy eléggé elkérni a munkám árát, folyton megkérdőjelezem a képességeimet, illetve nagyon biztonsági játékos vagyok, nehezen veszem rá magam egy váltásra.

Másrészt, Budapesten már rég többet keresnék a jelenleginél, mert ott több lehetőségem lenne. Mivel most BP-től 50-60 km-re élek, csak a home office-os lehetőségek jöhetnek szóba, szóval az ajánlatok nagy része eleve kiesik, mert nem tudom vállalni a napi bejárást. Így a home office-ért kvázi beáldozom a lehetséges fizum egy részét. Nem kööltözök, mert nem egyedül élek, van férjem és gyerekeim. A gyerekeknek egyértelműen jobb itt, a férjem meg annyira utálja Budapestet, hogy már attól kivan, ha néha be kell menni valamiért, ő semmiképp nem élne ott. Ha egyedül lennék, régen beköltöztem volna.

júl. 12. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Nincs korlát.
júl. 12. 11:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Több oka is van

- gyakorlat: a munkaköröm bár mesterdiplomához kötött, és sokat tanultam, ez csak arra elég, hogy beengedjenek az ajtón. A gyakorlati tapasztalat jelent szinte mindent, és abból még kevés van

- motiváció: 6 órában dolgozom, mert így kiegyensúlyozottabb életet élhetek. Szeretem a munkám, de a család is fontos.

- a magyarországi bérek is jelentenek természetesen egyfajta korlátot, de a magasabb fizetésért nem áll szándékomban külföldre költözni

Összességében jelenlegi elégedett vagyok a keresetemmel, de joggal remélem, hogy a tapasztalatszerzéssel arányosan ez a következő 4-5 évben évről évre nőni fog.

júl. 12. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Mondhatjuk hogy a család behatárol, de ez az én döntésem.

Inkább vagy részmunkaidőben kevesebb pénzért, cserébe többet a gyerekekkel, így is jól megélünk.

júl. 12. 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:

A motivacio sztem a legtöbbeknek mint nekem is. Viszonylag keves munkaval havi 3millio nettot erek el, ahhoz hogy ennel joval tobbet keressek aranytalanul sok munkat kene befektessek, arrol nem beszelve hogy ha a ceg tozsdere megy akkor a reszvenyek kb duplazzak majd ezt a fizut. Vagyis a mostani szinthez kepest aranytalanul sokat, amivel valoszinuleg havonta tobb bejonne de oraberbe nezve kevesbbre jonne ki.

A skalazhatosag egy masik nagy problema, egy emberkent esetenkent el tudod vegezni 2-3 ember munkajat, amit esetleg fizetesben is ervenyesiteni tudsz valamilyen szinten, de tovább nem skalazodik a munka modellje...

júl. 12. 11:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Mondhatni nekem is a motiváció. Elértem egy olyan szintet, ahol kényelmes, otthoni munkával a Magyar viszonyokhoz képest nagyon jól keresek. Nyilván lehetne ettől többet is keresni, ha plusz projekteket vállalnék vagy ha egy nagynevű multinál dolgoznék, de előbbihez még több időmet kellene feláldozni, amit nem akarok, utóbbihoz meg a multis bürokrácia és stressz miatt nincs kedvem.

Inkább azt próbálom elérni, hogy kevesebbet kelljen dolgozni ugyanezért a pénzért.

júl. 12. 14:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Mert nem akarok többet keresni. Szabadidőm többet ér.
júl. 12. 17:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Felsoroltál csomó opciót, de a "nincs több időm" miért maradt ki?
júl. 14. 10:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Sok minden miatt.

1. Szar végzettségem van, nem is igazán értek semmihez, vagy legalábis nincs papírom azokról amikhez értek.

2. Nincs motivációm. Van saját lakásom, nyaralóm, megtakarításom és nem érzem szükségéet többet gürizni minimálisan több pénzért.

3. Lehetőségek hiánya. Ahol élek, nincs nagyon jobb munkahely, csak max. úgy tudnám növelni a bevételeim másik cégeknél ha sokkal rosszabb körülmények között, sokkal többet dolgozok. Ezt pedig nem akarom.

4. Költözni nem akarok, mert akkor albérletbe kellene mennem. A legtöbb olyan helyen ahol van érdemi munkalehetőség, iszonyat drága egy albérlet, szóval annyival több fizetésért kellen elmennem. De ha csak az albérlet árát kapnám meg pluszban, akkor sem éri meg, mert ugyanott lennék anyagilag mint most.

Szóval jól hangzik, hogy Bp-en 500 ezret lehet keresni, de ha 150 ezer az albérlet, akkor az ugyanaz szint mintha a mostani helyemen keresek 350 ezret. Úgyhogy ha költöznék akkor legalább nettó 550-600 ezret kellene keresnek, ez meg rohadtul nem reális. Főleg az első pontban leírtak miatt.

júl. 15. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!