Alkalmi munkaviszony esetén van minimum munkaidő korlát?
Alkalmi munkavállalóként dolgozok jelenleg, heti bejelentéssel. Azt tudom, hogy hivatalosan maximum havi 15 napot dolgozhatok, de minimalizálva is van ilyen esetben a munkaidő?
Azért érdekelne, mert ha van rá lehetőség, akkor Karácsony hetén én már nem mennék dolgozni. Így 13 munkanapra jönne ki a havi munkaidőm. Kötelezhetnek rá, hogy legalább azt a +2 napot (15 nap) ledolgozzam?
Alkalmi munkavállalóként nincs olyan, hogy heti bejelentés, napi bejelentés van (max a munkáltatód egy hétre előre lejelent)
A napi bejelentés azt jelenti, hogy BÁRMIKOR mondhatja a munkáltató is, meg Te is, hogy kössz, holnap már nem jövök.
Annyi van csak, hogy minimum 1 nappal előtte szólj, hogy ki tudjon jelenteni (ha már leadta), mert napi 1.000 ft-jába kerül a lejelentés.
Nem tudom, hogy beszéltétek meg, mennyire hosszútávú ez a munka, de azzal számolj, hogy ezután már lehet, nem fognak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!