Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közel nyugati árak vannak,...

Ha közel nyugati árak vannak, akkor miért vagyunk a legszegényebb EU-s ország?

Figyelt kérdés

Kihívsz egy szerelőt, olyan árat kér már mint ausztriában kérnének, fodrász/műkörmös/egyéb szolgáltatás arányokat nézve jóval drágább itthon, élelmiszerárak drágábbak itthon.

Kérdezem én, miért ilyen gyalázatosak akkor a fizetések? Erre sokan rávágják, mert az adóterhek stb. Ne mondjátok már, hogy ausztriában nem kell adóznia egy vállalkozónak, meg ott nem minimálbérre jelentenek be, a többit meg zsebbe kapod, van 13-14. havi fizu.

De ne menjünk ilyen messzire, Szlovénia. Sokkal jobban élnek, mint mi.

Kérdem én, laikusként, miért van ez?

júl. 8. 13:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
18%
jah oda megy egy család vacsorázni azt vesz egy hamburgert xd
júl. 8. 15:19
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap ünnepeltük a feleségem születésnapját egy közepesen jó étteremben, ami nem extrémen drága Bp-n.

4 fő, ebből 2 kisgyerek, akik ketten együtt ettek egy adagot. A számla kis híján 50000,-Ft volt, pedig én pl. nem is ittam alkoholt, mert vezettem.

Ezt átlagfizetésből nem túl sokan engedhetik meg maguknak 2024-ben Magyarországon.

És éppen ma jelentettek be újabb megszorításokat, adókat. Szép jövő elé nézünk.

júl. 8. 15:53
 13/26 A kérdező kommentje:
11, "sok mélyszegénységbe élő oda hordja a purgyéját kajálni " akkor fogalmazz értelmesen, -» sok mélyszegénységben élő oda jár a purgyéjával kajálni.
júl. 8. 16:24
 14/26 anonim válasza:
80%
Kedves kérdező... Hagyd rá a hülyeségét erre a sok baromra.... Tudod: hülyével nincs mire menni, ezek nem látják be hogy IGAZAD VAN!!!
júl. 8. 17:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert a fizetések meg lemaradtak a béka fenekénél.
júl. 8. 18:02
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
11: látom nem nagyon megy az értő olvasás, bár mit is vártam, nem véletlen tolod a demagóg propagandát...
júl. 8. 23:38
 17/26 anonim ***** válasza:
76%
Pesig ha vállalkozó lennél, meglepődnél, milyen brutál mértékű adók vannak.
júl. 9. 06:03
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

7

A gyorskaják mások, el kell verni azt a 10 ezer szépkártyát is valahol amit dobnak a közszolgáknak...

Másik meg most attól gazdag valaki mert telik hamburgerre?

Ez komoly?

júl. 10. 16:31
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

18: hat aki szegény annak nem igazán a 2-3 ezer ftos hambit kéne majszolnia, szal igen, amíg a burger ilyen árak mellett tömve van, addig biza az emberek jól élnek.

Majd ha látod a híreket, hogy zárják be az éttermeket tömegesen, na majd akkor igen szegénység lesz, de amíg megengedheti magának az átlag, hogy az efféle erősen túlárazott helyeken zabáljon addig ez csak alaptalan sírás. Te lehet szegény vagy mondjuk, de az átlag bőven megengedheti hogy költsön luxusra.

júl. 10. 18:30
 20/26 A kérdező kommentje:

19, ember, te jártál például budapest belvárosában az elmúlt években? A legtöbb üzlet bezárva.

[link]

A burger kingen kívül elnézhetnél néha máshová is.

Akiket te emlegetsz, mélyszegénységben élők, általában falvakban élnek, ott meg nincs nagyon burger king. Egy nagyvárosi burger-ben jó hogy tömeg van. Mindig is volt.

júl. 11. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!