Gyes alatt felmondás .?folytatódik a gyes?
Sziasztok jelenleg gyesen vagyok iker gyerekeimmel akik most lesznek 3 évesek.maradni szeretnék velük gyesen ameddig csak lehetséges ,a jelenlegi munkahelyemre nem tudok visszamenni sajnos .ha felmondok,jár a gyes ha be jelentkezek a munkaügyibe ?elvesztek mindent?vagy a gyes alanyi jogon jár ameddig nem lesz másik munkahely?
Köszönöm a válaszokat
GYES alanyi jogon jár, de nem addig, amíg nem lesz másik munkahelyed. Ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig jár a GYES. Amennyiben ikergyermekek esetén a tankötelessé válás éve nem egyezik meg, úgy a legkésőbb tankötelessé váló gyermeket kell figyelembe venni ebből a szempontból.
A felmondási tervedet én sem értem. Minek mondanál fel? Semmi értelme nincs felmondani.
GYES alatt minek akarsz a munkaügyibe bejelentkezni? Ezt sem értem.
Ikrek esetén 3 éves korukig Gyed járna.
3 éves koruk után jár a Gyes ahogy a kettes írta.
Nem tudom, hogy most konkrétan mit kapsz, de a Gyes a két gyerekre kb 50e Ft.
Természetesen felmondhatsz és kereshetsz magadnak új munkát. Gyes mellett is lehet dolgozni.
Az én lányom tartós beteg, 10 éves koráig jár a gyes, de mellette én is dolgozok mert havi 50e Ft-ból nem igazán lehet megélni.
Nem kell felmondjál!
Hagy meg a főállásod és inkább izzíts be egy vállalkozást, mivel kisgyerekesként amúgyse sok esélyed a munkaerőpiacon!
Kell neked, hogy ugráltassanak apróért?
Mellesleg ha dobod a munkaviszonyodat akkor még személyi kölcsönhöz se jutsz (akár 9 milláig mehet)
Szóval elemezd ki a környéked lakosait/kereskedőit stb és teremtsd meg a saját munkahelyedet!
Kénytelen felmondani, ha nem akarja, hogy őt rúgják ki fegyelmivel vagy bármi hasonlóval.
Nem tud visszamenni, ami érthető, hisz 1 gyerek is kb főállás, 2 méginkább. Óvoda meg minden tök jó, de tapasztalat, hogy első évben 1 hét ovi, 2-3 hét betegeskedés lesz, így a munka elég nehezen kivitelezhető.
A GYED most jár le neki és lesz belőle GYES. A gyerek 3. évéig jár a fizetés nélküli szabadság, utána vissza kell mennie dolgozni. Mivel nem fogja megtenni, így ki fogják rúgni, érthető, hogy inkább ő mondana fel.
Bocsának, 2 éves kortól jár a GYES, 3 éves korban járna le, de ahogy írták, ikreknél más.
A munkaviszony viszont nem megy sajna tovább így.
"Kénytelen felmondani, ha nem akarja, hogy őt rúgják ki fegyelmivel vagy bármi hasonlóval."
Ez hogy' merült fel? Miért rúgnák ki? Ráadásul fegyelmivel???
"A munkaviszony viszont nem megy sajna tovább így."
Miért is nem? ->
"A munkavállalónak gyermeke személyes gondozása érdekében – a 128. § (1) és (2) bekezdésében foglaltakon túl – fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozást segítő ellátás folyósításának tartama alatt."
A 128. § a gyermek első 3 évére vonatkozik.
A 3 ev utani fizetes nelkuli szabadsag nem jar alanyi jogon. Ha otthon kell apolni, akkor van rola szo.
Ergo 3 eves koruk utan vissza kell mennie dolgozni. Mivel nem teszi meg, ki fogjak rugni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!