Szülés után mennyire nehéz új munkahelyet találni?
Most jöttem még csak el táppénzre a munkahelyemről, de már azon gondolkozom, mi lesz, ha majd vissza kell menni dolgozni. Ahonnan eljöttem, oda semmiképp nem szeretnék visszamenni. 2 gyereket tervezünk kis korkülönbséggel, tehát 4-5 évre kiesnék a munkából. Számviteli/bérszámfejtő területen dolgoztam, ezek azért elég változékony területek sajnos, attól félek 4-5 év múlva majd úgy állok ott, mint egy pályakezdő újra. Nehéz lesz így új munkahelyet találni? És nehéz lesz újra tanulni a dolgokat?
Bár amúgy azon is elgondolkoztam, hogy szakmát váltok, mert bár érdekelt ez terület és szerettem, a munkahelyem eléggé megutáltatta velem. 😕 Egy munkahelyem volt még csak, azért még reménykedek, hogy máshol nem ilyen rossz.
Akkor a nőknek egész életükben egy helyen kell dolgozniuk vagy mi? Pályakezdőként eleve nehéz elhelyezkedni, utána azért mert már biztos gyereket akar, főleg ha már neadjisten férjhez is ment, mint én és ez látszik a nevén is... Utána meg akkor ezek szerint a kisgyerek miatt. Hát ez tök jó, majd akkor talán 40 évesen hasonló esélyekkel indulok, mint a férfiak, addig meg passz. Vagyis hát a nyelvtudásomat gondoltam, hogy felelevenítem/fejlesztem, aztán majd meglátjuk...
Azt amúgy miből gondolod, hogy nincs diplomám?
Nehéz lesz így új munkahelyet találni? - ez azon is múlik, hogy amikor aktuális lesz, milyen épp a munkaerőpiac, ezt lehet becsülgetni, de igazából nem tudod előre.
És nehéz lesz újra tanulni a dolgokat? - ebben viszont van tapasztalatod, hogy mennyire volt nehéz elsőre. Másodszorra (ugyanazon a területen) könnyebb és gyorsabb, várhatóan. Ha a saját szakmádba akarsz majd mégis visszamenni, előtte pár hónappal el tudod kezdeni nézni az aktuális jogszabályokat, előírásokat, és akkor képben leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!