Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudnátok munkákat esetleg...

Tudnátok munkákat esetleg képzéseket (egyetem, felnőttképzés) javasolni humán beállítottsághoz és/vagy az alábbi kikötésekhez?

Figyelt kérdés

*** Backstory (átugorhatod, de szerintem árnyalja a képet) ***

Korábban jártam ugyan egyetemre (japán szak), de sajnos csak a tárgyaimat fejeztem be (abszolutórium), szakdolgozatot nem írtam, így záróvizsgát sem tettem. Időközben dolgozni kezdtem (jobb híján) a kereskedelemben, és lassan, de biztosan belesüllyedve a depresszióba, sikeresen ott ragadtam. Közben az abszolutóriumom elévült, így már ha akarnám, se tudnék záróvizsgát tenni. Természetesen azóta több soron megbántam, ám ez a hajó sajnos már elúszott.

Tavaly elkezdtem egy művészeti képzést, melynek első évén sikeresen túl vagyok és imádom, viszont pár hónapja felmondtam a munkahelyemről, mert egyfelől nem is szerettem, másfelől meg kezdtem kiégni, harmadrészről pedig sokszor nehéz volt összeegyeztetni a délutános/esti munkarendű felnőttképzéssel.

Jelenleg ott tartok, hogy folyamatosan keresem a munkát, de ha olykor be is hívnak egy interjúra, sosem engem választanak ki.

Az a gond, hogy perpillanat gyakorlatilag van egy érettségim,több éves kereskedelmi tapasztalatom, nyelvvizsgám egy olyan nyelvből, amit már rég elfelejtettem, meg egy írásban napi szinten használt, aktív angol tudásom, amiből viszont nincs nyelvvizsgám. Emellett tudok rajzolni (manapság főleg digitálisan alkotok, de nem AI-al), illetve egyszerűbb grafikai munkákat (pl. képszerkesztés, videovágás/szerkesztés, egyszerűbb 2D-s animációk) csinálni, de ezeket javarészt hobbiból, autodidakta módon sajátítottam el és még nem vagyok bennük profi, ezért a munkáltatók számára aligha releváns. Felhasználói szintű Office-tudásom is van, bár mivel ezt nem használom rendszeresen, ezért fel kellene frissíteni. Tudok továbbá tíz ujjal, vakon gépelni.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy ez így a munkaerőpiacon nem sokat ér, ezen szeretnék mielőbb változtatni. Fontos még megemlítenem, hogy a művészeti felnőttképzésből van még hátra egy év, tehát olyan munkák jöhetnek szóba, amelyek mellett tudok órákra járni heti kétszer és a beadandóimmal foglalkozni. Részmunkaidős állás is szóba jöhet, de ilyet nem nagyon találok, vagy nem hívnak be/vesznek fel.

*** Backstory vége ***

Lényeg tehát:

- humán, illetve művészeti beállítottságú vagyok, matekból, fizikából mindig is gyenge voltam

- aprólékosan, precízen dolgozom, nem szeretek kapkodni

- nehezen kezelem/viselem el a stresszt, a tömeget, a hangos zajokat

- szívesen adok az embereknek tanácsot olyan témákban, melyekben magam is járatos vagyok

- érdekel a pszichológia, különböző nemzetek kultúrái, gasztronómia, egészséges életmód, a művészetek, a(z animációs) filmek, a természet és az állatvilág

- főleg önállóan szeretek dolgozni, ugyanakkor csapatban is megy, ha megvan az összhang

- aktív angol, illetve passzív német és japán tudásom van

- középiskolában, illetve egyetemen a kedvenc tárgyaim/kurzusaim az irodalom, az idegen nyelvek és a rajz meg a kultúrtörténeti tárgyak voltak, de szerettem a földrajzot és a biológiát is

- a száraz adatokat nagyon nyögvenyelősen tudom csak megtanulni, inkább összefüggéseiben tudom értelmezni, mind a tananyagot, mind pedig az információkat, úgy általában

- elemző típus vagyok

- az engem érdeklő témákban, témakörökben hatalmas lexikai tudást vagyok képes felhalmozni és rengeteget tudok ezekről beszélni

- csak olyan dolgokat tudok megtanulni, amelyek érdekelnek és/vagy látom a gyakorlati hasznát

- a szabadidő, a stabilitás és a nyugalom többet ér számomra a pénznél

Szerintetek milyen munkák valók nekem? Milyen (piacképes) irányba képezzem magam tovább humán beállítottsággal? Mert, noha a művészeti képzést szeretem és jó lenne, ha a hobbim a munkám is lenne egyben, de érhető módon szeretnék mellé valami nagyobb (anyagi) stabilitást, biztonságot nyújtó végzettséget/állást is szerezni. Tanulva a korábbi pofára esésből, ezt már nem szeretném félbehagyni.

2024. júl. 6. 12:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
79%

Én a helyedben nagyon gyorsan tanulnék újra japánul.

Kevés magyar ember beszél japánul, így akár fordító is lehetnel. Mivel kevesen beszélnek otthon Magyarul és Japánul is ebben van lehetőség. Esetleg még kínai ha nem all nagyon távol tőled. A diplomát pedig közben megszereznem, jó az ha van alapon.

2024. júl. 6. 21:21
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én hozzád hasonló helyzetben voltam, az érdeklődésünk is kb. hasonló lehet. Én nem vagyok annyira művészeti beállítottságú, mint te, de karrierteszteken nekem is olyan eredmények jöttek ki, hogy kreatív vagyok, fontos nekem a kézzelfogható eredmény a munkában, stb.

Én germanisztika szakon végeztem (BA+MA), emellett egy fordítói továbbképzést is megcsináltam, és mindenképp valami ehhez kapcsolódó munkát szerettem volna végezni.

Pár évig dolgoztam fordítóként, de miután az a munkám megszűnt, nem találtam hasonló lehetőséget. Mivel pénzügyi területen dolgoztam fordítóként, ezért elkezdett érdekelni ez a szakma, és elkezdtem egy pénzügy és számvitel FOSZK-ot. Azóta el is végeztem, de eddig még sajnos nincs nagy sikerem a munkakeresésben az új végzettségemmel. Úgy döntöttem, megpróbálom még a mérlegképes könyvelő képzést elvégezni, mert azzal valószínűleg több lehetőségem lenne.

Én a helyedben kreditelismertetéssel szerintem elvégezném a japán szakot, hogy már ne menjenek kárba az elvégzett évek, meg a japánnal talán könnyebb érvényesülni, mert kevesen beszélik, de ha biztosra akarsz menni, akkor lehet, hogy nem ártana még valami szakma is mellé.

2024. júl. 7. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!