Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mit szólnának az...

Szerintetek mit szólnának az új munkahelyemen ha táppénzzel indítanék?

Figyelt kérdés

Állami fenntartású vízműszolgálltató.

Nemsoká kezdenék, de volt egy kisebb balesetem, orvos szerint jobban járnék ha pihentetném a dolgot még 1-2 hétig.

Viszont nagyon sokáig keresgéltem mire megtaláltam magamnak ezt a helyet, semmiképp nem szeretném ha emiatt közölnék, inkább nem tartanak rám igényt és keresnek mást helyettem.

A verzió: pihenek és emiatt nem fogok kelleni

B verzió: pihenek és munkaszerződés aláírása után rögtön 1-2 hét táppénzre írnak ki

C verzió: aláírjuk a munkaszerződést, későbbi kezdési dátummal

D verzió: aláírom a munkaszerződést, és saját felelősségre kezdek már hétfőn

2024. júl. 4. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
kérdezzük meg a közönséget Vágó úr
2024. júl. 4. 10:23
 2/9 anonim válasza:
100%

Ha tényleg olyan baleseted volt ami miatt feltétlen pihenned kell C.

Ha kissebb sérülésed van, és nem fizikai munkát végzel (például meghúztad a kezed, a lábad vagy hasonló) Akkor D.

Én a helyedben mindenképp felhívnám akivel eddig tartottad a kapcsolatot a munkáltatónál és elmondanám hogy mi a helyzet, és szeretnél rá korrekt megoldást találni, ha ezért kirúgnak akkor nem is szerettél volna ott dolgozni, mert rabszolgákat keresnek.

2024. júl. 4. 10:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Itt semmiképp nem rabszolgákat keresnek. Jó hely.

Éppen ezért vagyok dilemmában, mert egyértelműen itt akarok dolgozni (fél évig kerestem állást), de nem lehet hogy ez az egészségem kárára megy.

Gondolkodom hogy mi lehetne a kompromisszumos megoldás.

Lábsérülés egyébként. Tudok járni, de ha megerőltetem, lassabban gyógyul, és meglesz a kockázat hogy nem fogok tudni úgy járni mint előtte.

Ezen a fránya 1-2 héten múlik.

2024. júl. 4. 10:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként jórészt állni kell munka közben, habár nem megerőltető.
2024. júl. 4. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen C. A maradandó egészségkárosodás egy életre szól, ezt ne feledd!!!
2024. júl. 4. 13:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szósz nekik, hogy később kezded, vagy akár mondjuk megkérdezhetnéd tőlük is.

Ha csak simán elmégy táppénzre kapásból, valószínű szólni fognak, hogy nem kell jönnöd utána...

2024. júl. 4. 13:59
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Inkább hagynám a táppénzt mert lehet el sem kell kezdeni dolgozni.
2024. júl. 4. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel, hogy mit szólnak. Ez egészség mindennél fontosabb.
2024. júl. 4. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen C és meg kell beszélni. Próbaidő alatt rögtön indoklás nélkül ki is léptethetnek. Az első percben.
2024. júl. 4. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!