Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Utazási költségtérítés hogyan...

Utazási költségtérítés hogyan működik?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem lesz és a munkáltató állja a busz/vonatbérlet teljes árát.

Hogy működik? Szerződés aláírásakor meg is kapom az összeget és azzal mehetek megvenni? Vagy előre ki kell fizetnem és majd utólag adják oda? Illetve ha utólag fizetik ki, akkor mikor szokás odaadni?

Köszönöm a válaszokat.

jún. 27. 19:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Utólag. Általában a fizetéssel együtt szokott jönni. De halottam olyat is már, hogy még fizu előtt kiutalták az utazástámogatásokat.
jún. 27. 19:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Utólag, a fizetéssel együtt utalják.

Amúgy törvény szerint nem az egészet állják csak asszem 86%-ot.

Persze lehet hogy a munkáltató átvállalja az egészet, de nem kötelező neki.

jún. 27. 19:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Itt nálunk állják a teljes összeget.
jún. 27. 19:18
 4/11 A kérdező kommentje:
És van valami papír amit ki kell tölteni? Vagy majd a munkáltató adja hozzá a nyilatkozatot?
jún. 27. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Majd ők megmondják náluk hogy megy.

Volt munkahelyem ahol csak elkérték a bérletet, volt aki számlát is kért és az alapján térített.

jún. 27. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Megmondják majd a munkahelyeden, mik ennek a lépései, cégenként kicsit eltér. Kinek kell leadnod, mikor stb. Például nekünk minden hónap 23. napjáig a HR-nek kell leadni. Van, aki a 86%-os minimumot állja, de lehet ennél többet, ahogy nálatok is, a 100%-ot.

A pénzt mi utólag kapjuk meg, a fizetéssel.

Nyilatkozatot alá kell hozzá írnod, igen. Nálunk évente alá kell írni, minden januárban, de lehet más cégeknél ez eltérő.

(NYILATKOZAT a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti napi munkába járási* / hazautazási* költségtérítés igénylésére.)

Le kell adnom a bérletről/jegyről az igazolást, és a számlát is. Minden hónapban. Éves bérletet gondolom elég egyszer leadni, de én havonta szoktam venni, nyilván azt havonta le kell adni.

jún. 27. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az igénylés minden cégnél más.

Van egy irodista aki intézi ezt is, ő majd elmondja hogy mit kell leadnnod (lakcímkártya például), milyen névre kell kérnek a számlát a bérletről, stb.

Előző munkahelyemen én csináltam ezt, ott volt egy formanyomtatvány/igénylés amit ki kellett tölteni mindenféle adattal, azt aláírta egy nagyfőnök is aki engedélyezte, stb. Aztán ha engedélyezték akkor a munkavállaló kapott egy példányt.

Ami fontos és mindenképpen kérdezz rá, hogy meddig kell leadnod a számlát! Ha kifutsz a határidőből, akkor vagy nem fizetik ki, vagy majd csak következő hónapban.

jún. 27. 20:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Páromnak minden hónapban fix összeget térítettek meg, a következő hónapban a fizetésével együtt kapta.
jún. 27. 20:05
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
jún. 27. 20:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz.
jún. 27. 20:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!