Kevesebb bérajánlatot küldtek ki e-mailben, mint amennyit interjún mondtak és mint amennyit az előttem lévő keresett. Miért?
Írj nekik, és kérdezd meg, hogy az összeg csak elírás-e (nyilván ennél egy kicsit kellemesebb stílusban).
Ha nem, akkor én nem fogadnám el az ajánlatot, mert ha a munkaadó már az interjú alatt hazudik akkor attól sok jót egyébként sem várhatsz.
Az szerintem nem érv, hogy mire elég és mire nem a fizetés (2). Az viszont annál inkább, hogy nem ebben állapodtatok meg. Simán jelezz vissza, hogy a szóbeli megállapodás x Ft volt, kéred, hogy a szerződésben is ez az összeg szerepeljen. Nem lenne baj, ha a mókus, akivel megállapodtatok, szintén rajta lenne az email-en.
Ha tényleg-tényleg le akarnak húzni havi 50ezerrel, az annyira piti, hogy ha megteheted, le se szerződj velük, mert négyesnek igaza van, jobbat később se várhatsz tőlük.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Azóta munkába álltam (náluk).
Felhívtam egyébként, akivel interjúztam, mielőtt aláírtam az ajánlatot, ott nem akartam firtatni, hogy miért annyi, amennyi oda van írva, csak kérdeztem, tuti annyi-e akkor, nél elírás. Ő magától pedig nem magyarázott semmit, csak mondta, hogy igen, annyi.
Később én úgy hallottam, hogy az volt a probléma, hogy ő közvetlen felettesem, és ahogy számolgattak, az jött ki, hogy mivel 25 év alatti vagyok, többet keresnék nettóban, mint ő, ami nem szabályos (?).
Nem tudom... elfogadtam, mert amúgy jó fizu, máshol nem keresnék ennyit és már régóta kiestem a munkából, úgyhogy nem érzem azt semmilyen szempontból, hogy van lehetőségem válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!