Milyen pénzügyi, befektetői képzést végeznétek el, ha külföldön vállalnátok munkát?
Van jogász végzettségem, de szeretnék egy pénzügyi képzést is esetleges külföldi lehetőség érdekében (amelyben a befektetés, ingatlanközvetítés is a hálózat része).
Ezt a hármat néztem. Ti melyiket ajánlanátok esetleges befektetői cégnél való elhelyezkedés érdekében?
Nem viszont érdemes volna a befektetés alapjait megismerni, ugyanis a jogi képzésen csak periferikusan érintettük.
Mivel gazdasági egyetemen msc képzésre nem tudok jelentkezni, ezért gondoltam szakjogászira, vagy esetleg a másik kettő, viszont szakmailag és elméletileg nem tudom érne-e annyit mint a szakjogász annak érdekében, hogy később külföldön hasznosíthassam.
Nem változott a véleményem, a magyar jogi képesítések jelentősége szerintem elhanyagolható lesz a külföldi alkalmazásodban. Persze nem tudom, hová készülsz és ott van-e valami kóros jogászhiány. :) Ha nincs, akkor az ott helyi tudással és képesítéssel rendelkező jogászokkal fogsz a munkaerőpiacon versenyezni egy halom magyar specifikus tudással és képesítéssel a zsebedben. Szerintem nem adsz magadnak elég jó eszközöket ehhez a célhoz.
Ha csak az a cél, hogy értsd a befektetéseket úgy általában, és jobban tanulsz egyetemi keretek között, mint pl. az interneten, számodra hasznos lehet valamelyik képzés, de a versenybeli hátrányodon nem farag.
Nem tudom, hová készülsz, de az első képzés nem hiszem, hogy bárkit érdekel, a második linkje pedig nem működik.
A szakjogászt nem ismerem.
A nemzetközi pénzügyi világban az FRM vagy a CFA ér valamit, mindkettőre éveket szoktak készülni és igazából mindkettő felesleges, ha te ingatlanokat meg lehúzós lakossági "befektetési termékeket" akarsz eladni.
Ha egy klasszikus alapkezelőről beszélünk, akkor FRM. Az első szint nem olyan nehéz vagy drága és a régebbi könyveket le lehet kalózkodni, hogy megnézd, rááll-e az agyad.
De munkakör nélkül nehéz megmondani, hogy van-e értelme bármit előre készülnöd.
Azokon a helyeken ahol pályán kívülről érkezőket is felvesznek szokott lenni érdemi betanítás és folyamatos képzés is.
"Egy közel-keleti befektető cégről van szó, oda volna ismertségem"
*ismeretségem
Miért gondolod, hogy várnak rád míg elvégzel egy hosszú képzést?
😂
Nekem erről a Torrente jelenet ugrik be már bocsi..
"Hogyne persze, te jelentkezel amikor csak akarsz én addigra nem leszek itt"
....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!