Nem kellett volna fizetést kapnom arra a 3 napra, amíg lengyelországban vesztegeltem?
Figyelt kérdés
Belföldi furgonsofőr vagyok, csak ritkán (évi 2-3 alkalom) kell árút hoznom lengyolországból, és múlthónapban pont akkor robbant le a furgon, amíg odakinn voltam. Péntek reggel indultam, és csak hétfő délután küldtek értem valakit. Ezalatt 40 eurót költöttem kajára, és még azt sem térítik meg. A főnök azt mondja, hogy a hétvége az szabadnap, nem jár érte fizetés, és egyébként sem dolgoztam azalatt, hanem csak az autóban ültem.jún. 24. 16:58
1/7 anonim válasza:
De kellett volna, munkaügyi bíróságnál érvényt tudsz szerezni ennek
De minimum a hr osztállyal beszélj!
2/7 anonim válasza:
Ismerősöm csak a megtett kilométerek után volt fizetve.
3/7 A kérdező kommentje:
Nekem fix fizetésem van, és önhibámon kívül ragadtam ott. Azt a 3 napot tölthettem volna a családommal és a hobbimmal, ráadásul nem is csesztem volna el 40 eurót kajára.
jún. 24. 19:30
4/7 anonim válasza:
Nem érsz te annyit senkinek. Játszhatsz diktafonozással, amikor szóba készülsz hozni a dolgot, de a gyakorlatban ennyiért még nem éri meg ingázni a bíróságra, összehozni az időbeosztásoddal, lapátolni a pénzt az ügyvédnek, miközben még mindig benne lehet a pakliban, nem is épp esélytelenként azért, hogy bedől a terv, a drágább ügyvédek jobban dolgoznak.
5/7 Fsms válasza:
Mi volt a megbízási forma? Munkavállalóként voltál kint? Vállalkozóként? Mit ír a szerződés?
6/7 anonim válasza:
"A főnök azt mondja, hogy a hétvége az szabadnap, nem jár érte fizetés, és egyébként sem dolgoztam azalatt, hanem csak az autóban ültem."
Na az ilyen helyekről kell minél előbb lelépni...
7/7 anonim válasza:
Igen egyébként, ezt a sima emberség kiadja, legalább két extra szabit dobhatna érte, meg rákérdezhetne a kajaköltség-többletre, hogy mennyi körül mozgott. Azon, hogy nem ilyen, ráadásul valószínűleg "okosabb" ő ennél, sehogy nem lehet segíteni, vagy legalábbis ritkaság, hogy jó értelemben véve csőbe lehetne húzni logikailag, hogy ő jöjjön rá, hogy nem csak kellemesebb, hanem hosszabb távon hajlamosabb is megtérülni az, ha vezetőként olyan az ember, hogy azért a bajban is ott van és megoldja a te gondodat is, amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!