Mekkora havi törlesztőrészletet (lakáshitel) mernétek bevállalni az alábbi fizetéssel?
Erre jönne havonta a háztartás fenntartása, autó nincs. A fizetés havi 500 000 Ft.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
"Mekkora havi törlesztőrészletet (lakáshitel) mernétek bevállalni az alábbi fizetéssel?"
Az csak az egyik szempont, hogy mennyi a fizetés. Ennél fontosabb, hogy mennyire biztos jövedelem.
Mennyi idő múlva tud az illető elhelyezkedni egy elbocsájtás után. És van-e annyi felhalmozott szabad pénze, ami áthidalja ezt az időszakot?
Hiába van 500 ezres jövedelem, ha ez mondjuk 6 hónapra megszűnik. A bank felmondja a szerződést, elárverezik az ingatlant és jó eséllyel elvész az önrész és a befizetett pénz. :-(
"ez a kérdés most kifejezetten erről az egy szempontról szól."
Akkor az a válasz, hogy annyi legyen a törlesztő, amennyit eddig félre tudtál rakni havonta. Plusz amit megspórolsz esetleges albérleten a lakás beköltözhetőségétől kezdve.
Hogy ez nálad mennyi, azt nem tudhatjuk.
Vagy ha arra vagy kiváncsi, hogy én mennyit vállalnék be, akkor amekkora törlesztőrészlettel a bank hajlandó szerződést kötni. Akár 500 ezret. (Ha ez nem volna lehetetlen.) Mert vannak a lakáshitelnél jobban kamatozó befektetéseim.
Szóval nem hiszem, hogy bármire használni tudnád a konkrét, számszerű válaszokat.
"Ha számodra ekkora nehézséget okoz válaszolni..."
Válaszoltam. Olvasd el mégegyszer a 3-ast.
Semmit
Havi fél millió fizetésnek egy átlag melós 440000 Ft keres.
Én napi 110000 nettó alatt el se mennék dolgozni.
Nettó 500, nincs eltartottad és így nem kell albérletet sem fizetned? Azaz a havi számlákon a kaján meg a mellékeseken kívül nincs semmi költeni valód?
Ha stabil az a munkahely, másra kimondottan nem gyűjtesz, nincs drága hobbid, stb., akkor a havi 200.000-et simán bevállalnám. Kérdés, hogy kapsz-e ekkora hitelkeretet.
A hitellel egy tányérból eszel..
Nagyon max 120k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!