Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora havi törlesztőrészlete...

Mekkora havi törlesztőrészletet (lakáshitel) mernétek bevállalni az alábbi fizetéssel?

Figyelt kérdés

Erre jönne havonta a háztartás fenntartása, autó nincs. A fizetés havi 500 000 Ft.

Kíváncsi vagyok a véleményekre.

jún. 21. 19:34
A kérdező szavazást indított:
100 000-130 000 Ft-osat bevállalnék
131 000-150 000 Ft-osat bevállalnék
151 000-180 000 Ft-osat bevállalnék
181 000-210 000 Ft-osat bevállalnék
Más, leírom.
22 szavazat
1 2
 1/16 krwkco ***** válasza:
58%

"Mekkora havi törlesztőrészletet (lakáshitel) mernétek bevállalni az alábbi fizetéssel?"

Az csak az egyik szempont, hogy mennyi a fizetés. Ennél fontosabb, hogy mennyire biztos jövedelem.

Mennyi idő múlva tud az illető elhelyezkedni egy elbocsájtás után. És van-e annyi felhalmozott szabad pénze, ami áthidalja ezt az időszakot?

Hiába van 500 ezres jövedelem, ha ez mondjuk 6 hónapra megszűnik. A bank felmondja a szerződést, elárverezik az ingatlant és jó eséllyel elvész az önrész és a befizetett pénz. :-(

jún. 21. 20:33
 2/16 A kérdező kommentje:
Nyilván egyes, nagyon nem csak ezt a szempontot mérlegelem, azonban ez a kérdés most kifejezetten erről az egy szempontról szól.
jún. 21. 21:17
 3/16 krwkco ***** válasza:
76%

"ez a kérdés most kifejezetten erről az egy szempontról szól."

Akkor az a válasz, hogy annyi legyen a törlesztő, amennyit eddig félre tudtál rakni havonta. Plusz amit megspórolsz esetleges albérleten a lakás beköltözhetőségétől kezdve.

Hogy ez nálad mennyi, azt nem tudhatjuk.

Vagy ha arra vagy kiváncsi, hogy én mennyit vállalnék be, akkor amekkora törlesztőrészlettel a bank hajlandó szerződést kötni. Akár 500 ezret. (Ha ez nem volna lehetetlen.) Mert vannak a lakáshitelnél jobban kamatozó befektetéseim.

Szóval nem hiszem, hogy bármire használni tudnád a konkrét, számszerű válaszokat.

jún. 21. 21:50
 4/16 A kérdező kommentje:
Akkor ne írjál kedves 3-as, nem kell idejönni okoskodni és osztani az észt. Én tudom, hogy miért tettem fel a kérdést és azt is, hogy milyen szintű következtetéseket vonhatok le belőle. Ha számodra ekkora nehézséget okoz válaszolni az ismeretlen tényezők hiányában, akkor menj a felnőtt párkapcsolatok témakörbe, ott szokták a kérdezők verni a nyálukat.
jún. 21. 22:29
 5/16 krwkco ***** válasza:

"Ha számodra ekkora nehézséget okoz válaszolni..."

Válaszoltam. Olvasd el mégegyszer a 3-ast.

jún. 21. 23:46
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem vennék fel hitelt mert az a gazdaságilag analfabétáknak lett kitalálva. Ha a megtakarításom nem éri el az általam kívánt ingatlan vételárát akkor befektetek vagy másikat veszek és megteremtem magamnak az adott összeget ahelyett hogy a bankokat gazdagítanám. Így építettem fel fokozatosan, hogy jelenleg 230 milliós ingatlanban lakom.
jún. 22. 00:35
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Semmit

Havi fél millió fizetésnek egy átlag melós 440000 Ft keres.

Én napi 110000 nettó alatt el se mennék dolgozni.

jún. 22. 01:09
 8/16 anonim ***** válasza:

Nettó 500, nincs eltartottad és így nem kell albérletet sem fizetned? Azaz a havi számlákon a kaján meg a mellékeseken kívül nincs semmi költeni valód?

Ha stabil az a munkahely, másra kimondottan nem gyűjtesz, nincs drága hobbid, stb., akkor a havi 200.000-et simán bevállalnám. Kérdés, hogy kapsz-e ekkora hitelkeretet.

jún. 22. 19:16
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi 8-as. Ahogy mondod, az helyzet. Megvan az elgondolásom, hogy mennyit lennék hajlandó rászánni, de kíváncsi lennék, hogy másokhoz képest ez óvatos hozzáállás-e.
jún. 22. 21:08
 10/16 anonim ***** válasza:
54%

A hitellel egy tányérból eszel..

Nagyon max 120k

jún. 23. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!