Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes jelentkezésnél kicsive...

Érdemes jelentkezésnél kicsivel nagyobb bérigényt megadni, mint amennyiért már elvállalnám a munkát?

Figyelt kérdés

Mondjuk olyan 10-20%-kal. Azzal a feltevéssel, hogy az interjún majd úgyis próbálnak alkudni, és akkor megállapodhatunk abban, amit én is szerettem volna. Mindenki jól jár: én megkapom, amire gondoltam, ők meg úgy vannak vele, lealkudták a bérigényem.

VAGY... ez nem így működik, ha egyetlen fillérrel is nagyobb a bérigényem, mint amire ők gondoltak, akkor repül a jelentkezésem a kukába?

Tudom, hogy a jelölt számos paraméterétől is függ, hogy mennyit ajánlanak, de akinek van erre némi rálátása, hogyan állnak a bérigényhez a munkáltatók?

Márpedig, én az elején meg szoktam adni a bérigényemet, ha nincs megadva a várható fizetés ("jó" magyar szokás szerint...), mert nem szeretném, hogy az ötödik interjúkörben szúrják ki a szemem valami kis apróval, és akkor fölöslegesen szántam rá egy csomó időt

jún. 18. 09:22
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
19 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp.
jún. 18. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

Ahol nincs bér leírva, azokat talán felhívom, ha nem mondják meg, szarok rájuk. Ezt beszüntetném az egész világon, hogy titkolják a bért, mintha nem lenne lényeges.

Add meg a legmagasabb bért, aminél többet NEM akarsz keresni. Rendszerint magas fizuhoz tartozik vagy többlet felelősség, vagy szívás, ha te 300-at akarsz keresni, írd, hogy 450-nél nem kell magasabb fizetés. Írtál bérigényt, csak felfelé.

jún. 18. 09:50
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Abszolút helyzetfüggő.

Továbbra sincsenek az ilyen helyzetekre generálisan alkalmazható fix sémák.

jún. 18. 10:39
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Nyugodtan dobd rá a +20%-ot. Nekem is általában megvan, hogy mi az az összeg ami alá nem megyek, de ennél mindig többet kérek. Aztán nagyon változó a reakció, vannak akik alkudnak, voltak helyek amik még a minimum elképzelésem alá is akartak menni, ezeket azért rövidre zártam. Ha alkudnak azért figyelembe szoktam venni a béren kívüli juttatásokat, volt ahol az elvárt és a kért bér közé lőttek, de az egyéb juttatás miatt simán megérte. Vannak akik tudomásul veszik és annyit is ajánlanak amennyit kértem. Olyan viszont csak egyszer történt hogy a kértnél magasabb ajánlatot kaptam. Úgyhogy mindenképpen magasabb összeget kérj, nyilván reális keretek között.

Amennyi cég annyi szokás amúgy, biztos lesz 1-2 aminél így elvágod magad, de nem is a legjobb ötlet oda menni ahol minél olcsóbb munkaerőt akarnak felvenni.

jún. 18. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen az adott munkakörtől és a cég profiljától függ:

- Versenyszférába egy olyan területen, ahol nagy a verseny a szakképzett és magasan képzett dolgozóért, ott érdemes lehet magasabbról indulni.

- Állami szférába aki jóval magasabb bérigényt ad meg, azt már be sem hívják interjúra. Ez főleg a kevésbé nagy szaktudást igénylő munkáknál jellemző szűrési szempont.

jún. 18. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
Visszafelé is elsülhet a dolog, mert lehet pont annyival adsz meg magasabb bérigényt, amennyi már kizáró tényező az adott cégnél. Vagy mondjuk pont átléped így a bérsáv tetejét.
jún. 19. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, milyen alkupozícióban vagy. Ha van egyedi megkülönböztető értéked, ami keresett és szűkösen áll rendelkezésre a piacon, mindenképpen jobb helyzet "felülárazni". Ha most próbálsz bekapaszkodni egy olyan területre, amit ugyan szívesen csinálnál, de még nekik kell betanítaniuk, akkor viszont rugalmasnak kell lenned. Így is meg lehet próbálni, de ha tényleg el akarod hozni a melót, szerintem nem ez az elsődleges.

Ez két szélsőérték alkupozícióban, statisztikailag valószínű, hogy valahol a kettő között vagy, azaz mérlegelned kell, nincs erre tuti recept.

Amúgy a munkáltatók legtöbbször elmossák ezt a kérdést, de nem mindegy, hogy milyen és mennyi munkával keresel x összeget, tehát ilyen abszolútokat be lehet kérni, de ha utána interjún kiderül, hogy extrém terhelést jelent a munka, én nem tartom magam a korábban megadott bérhez. Simán megmondtam ilyen helyzetben, hogy heti 50 órát 30%-kal magasabb fizetésért tudok elvállalni (túlórát nem fizettek) - és így is volt, annyiért szó nélkül megcsináltam volna. Nem lett belőle semmi, de ez sokkal jobb, mintha kihasználnak. Van másik meló is a világon.

jún. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!