Szerintetek mennyi a minimum órabér betanított munkáért?
Köszi a válaszokat. Én egyébként azt gondolom, hogy a mostani bérminimum (plána a minimálbér) egy vicc, nem ehhez kéne igazodni, ez csak az államilag, törvényben meghatározott, ami nem véletlenül ennyi. Értem, hogy "van, aki ennyiért is elvégzi", de ha egy munkáltató igényes, akkor nem mindegy neki a hogyan. Tehát lehet, hogy egy betanított munkaerő pótolható, de ha jól dolgozik, akkor talán érdemes megfizetni, amit persze nagyon sokan nem tesznek meg.
És mint írtátok, sok mindentől függ, pontosan milyen munka, hol, mi a pontos munkakör, de az is, hogy mióta dolgozik ott az illető stb. De az, amit sokan keresnek, mert "csak" betanított munkát végeznek, nem elég a normális megélhetésre, félretenni meg már végképp nem...
Persze ez már a munkavállaló problémája, képezze magát, menjen máshova, ha nem tetszik, úgyis lesz helyette másik...
Betanított munkára nem kell a bérminimumot fizetni, csak a minimálbért.
A minimálbér jelenleg br 1534 ft/óra, a bérminimum br. 1874ft/óra, ha elvárás az érettségi, akkor ez utóbbit kell kifizetni. Bár nem egészen értem, miért gondolod, hogy egy betanított adminisztratív munka ennél többet kellene fizessen
Kérdező: értem, hogy mire gondolsz és mit akarsz itt sulykolni a válaszolókba, csak az a baj, ha a betanított munkáért úgymond nem elég a garantált bérminimum / minimálbér, akkor a többi munkakörben elérhető jövedelmet is arányosan kellene növelni nem igaz?
Mert tegyük fel van egy 10 fős operátor csapat, valami gépen dolgoznak és nekik van mondjuk egy "kis" főnökük. Ha a betanított operátorok kapnak mondjuk 1534Ft-ot óránként, de tegyük fel, hogy valami jobb gyárban vagyunk és megkapják a 1874Ft-ot óránként, akkor a vezetőjük mondjuk kap 1874 vagy utóbbi esetben 2100Ft-ot óránként. Ha most a te logikád szerint az operátorok többet érdemelnek, akkor mennyit kapjon a főnökük? És az ő főnöke meg az övé és így tovább?
"Bár nem egészen értem, miért gondolod, hogy egy betanított adminisztratív munka ennél többet kellene fizessen"
Mondjuk mert ennyiből max. egy zsákfaluban lehet tisztességesen megélni (de valószínűleg még ott sem)?
-
Nem sulykolok semmit, és értem, hogy mi miért van, csak szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!