Miben van a legtöbb pénz, amire realisztikusan át tudom képezni magam és jó tudok benne lenni?
Spring boot + Angular/React tudással vagyok full stack fejlesztő. 3 év tapasztalattal medior vagyok.
Eddig kicsi/közepes projecteken dolgoztam. Főleg itthoniakon, amiknek van pár ezer felhasználójuk, de abszolút olyan méretűek, amiket még át tud látni 1-1 ember.
Jirában látva a jegyeket és a repóban a merge requesteket azt látom, hogy hiába van időnként 1-1 feladat, ami kiugróan "más", de többnyire mindegyik ugyan arra a kaptafára épül. Időnként előjön backenden 1-1 különlegesebb dolog, amire mondjuk websocket kell használnom. Vagy 1-1 migráció, amikor bonyolultabb scriptet kell írni. Vagy mondjuk Keycloak felkonfigurálás, 1-1 éredekesebb integráció egy másik rendszerrel, de abszolút nem látok kirívóan nehéz dolgokat.
Tehát nem látom azt, hogy 10 év mulva igazán expert tudok ebben lenni, mert már most is úgy érzem kb mindenbe belenyúltam és a senior kollégák jegyeit nézve sem látok újdonságokat, sőt ugyan azt csinálják mint én. Max van 1-2 dolog, amivel ők 100x találkoztak én meg csak 2x, így sokkal dinamikusabban átmennek az adott dologon.
Kicsit azt érzem, hogy ezt bárki tudja csinálni, így abszolút nem értékes munka, még ha meg is fizetik.
Ebből a stackből hova tudnék tovább fejlődni évek alatt, ahol jobban tudok kiresni mint ezzel a stackkel és lesz lehetőségem mondjuk külföldi munkát is vállalni.
Az a baj, hogy az java világában rengetegen vannak és az nem óriási piaci előny, hogy mellette valaki a frotnendben is jó, így nem érzem, hogy ezzel a stackkel fogok megfogni egy külföldi havi 4 milliós fejlesztői pozíciót itthonról.
Ti tudatosan milyen irányba vinnétek a karrieremet ebben a helyzetben?
Abszolút nem vagyok a webfejlesztéshez kötve. Mást is kipróbálnék. Van mérnökinformatikusa végzettségem és ha úgy van szívesen megyek Mscre is levelezőn.
Vagy esetleg maradnátok ugyan ezen a stacken és multik válágába váltanátok?
Esetemben milyen multik jönnek szóba?
Eddig azért nem mentem +300 fő fölötti cégbe, mert mindenhol ahol interjúztam kiderült, hogy valami nagyon régi dolgot használnak vagy mondjuk egy springre alapuló custom frameworköt, amit házon belül fejlesztenek 5-10 éve. Stb... Ezért nem láttam pályám elején a fejlődései lehetőséget azoknál a multiknál ahova lehetőségem lett volna menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!