Őszintén nem vagyok híve a motivációs levélnek, csak akkor vagyok hajlandó írni ha egy pozíció nagyon nagyon érdekel. A legtöbbje időpazarlás és felesleges sablonszöveg ahol mindenki oda meg vissza van a pozícióért papíron.
De hogy a témára visszatérjek, a neve elárulja hogy mi a lényeg. Mi az ami motivál az adott pozícióval kapcsolatban, mi az ami tetszik és milyen képességeid vannak amik kiemelnek a többi jelentkező közül, hogyan jutottál ide hogy ezt szeretnéd csinálni. Esetleg miken dolgoztál ami ehhez közeli volt és társai.
Az elsővel teljesen egyetértek! A világ egyik legfeleslegesebb dolga. Ha kifejezetten ilyet kérnek, inkább nem is pályázok.
Mérnök vagyok. Kötve hiszem, hogy attól függően végezném jobban a munkámat, hogy papíron szépen sablonosan megfogalmazva miket tudok hazudozva de megnyerően összehablatyolni magamról. Nem is értem azokat, akik azt élvezik, hogy ezeket végigolvassák.
Az önéletrajz oké. Abban röviden, tömören össze van foglalva ki az illető. Ennél bővebben ott az interjú. Amire akarnak, kíváncsiak, arra bővebben rákérdeznek. Sok helyen nem is egykörös interjú van. Ha ez sem elég, ott a próbaidő. Ha szakmailag, vagy emberileg mégsem felel meg az illető, nyugodtan el lehet küldeni. De ezek szerint sok helyen ennyi sem elég.
"miért szeretnék ott dolgozni, mi motivál, mik az erősségeim. Mindezt röviden, illetve azt ami kimaradt az önéletrajzból."
Igen, ez világos, ezt szokták erre a kérdésre válaszolni.
De! Miért szeretne valaki leginkább váltani? Mert kevés a mostani fizetése, messze van a munkahely, nem érzi jól magát, nem jó az ottani légkör, stb. Leginkább ezek a valós indokok. Az mennyire megnyerő, ha ezt leírja?
Egy teljesen új munkahelyen, ahol egy napot nem volt még az illet, nem is ismeri, csak amit a neten gyorsan olvasott róla, nem lát a jövőbe milyen lesz ott dolgozni, semmi értelmét nem látom az ömlengésnek az adott munkahelyet az egekig magasztalva, mert csak színjáték az egész. Értelmetlen.
"...illetve azt ami kimaradt az önéletrajzból..." Na, de nem erre való az interjú?! Tőlem általában ilyenkor azt kérik, hogy beszéljek magamról. Ilyenkor nem az önéletrajzomat mondom el szóban még egyszer, hanem bővebben kiegészítem, ami kimaradt belőle. Amire meg kíváncsiak, arra rákérdeznek. Ezért is tartom feleslegesnek a külön motiváló levelet. Megy a felesleges, értelmetlen hablaty, rizsa, reális ismeretek, tapasztalatok nélküli körbenyalogatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!