Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az mitől lehet, hogy egy...

Az mitől lehet, hogy egy adott cég rendszeresen elutasít pusztán önéletrajzom alapján, úgy hogy papíron mindenben megfelelek a követelményeknek? Más hasonló cégeknél legalább az interjúig vagy egy telefonhívásig el szoktam jutni.

Figyelt kérdés

Érdemes ilyenkor személyesen is bemenni az adott üzletbe és megkérdezni az üzletvezetőt? Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy mi kifogásuk van ellenem, mi lehet az önéletrajzomban, ami annyira taszító.

Tényleg azért bosszant, mert gyakran hirdetnek, és én minden alkalommal beadom az önéletrajzomat, ők pedig még az interjúra sem hívnak be soha.

Ez esetben legalább meg lenne rá a mentségük, hogy nem vagyok szimpatikus a számukra, és el is engedném a dolgot.

Na, de pusztán az önéletrajzom alapján miért ítélnek kapásból el, ha van több évnyi tapasztalatom hasonló munkakörben? Ráadásul, mint mondtam, ugyanezzel az önéletrajzzal rendszeresen eljutok az interjúig más hasonló jellegű cégeknél.

Egyébként a Pirex papír-írószer üzletláncról van szó, ezen belül is sima, mezei bolti eladói munka.

2024. jún. 11. 15:01
1 2
 11/13 Hintalow ***** válasza:
78%

Nem tetszik az arcod/neved akármid.

Ennèl több nem is kell, ha nem szenvednek munkaerőhiányban.

2024. jún. 12. 10:10
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem gondolnám magam csúnyának, ráadásul értelemszerűen igyekeztem előnyös fotót kitenni magamról. Persze, attól még mindig lehet unszimpatikus a fejem egyeseknek. Az is lehet, hogy a hobbijaimba kötnek bele, vagy a nem releváns kompetenciáimba, esetleg hihetik azt is, hogy bármikor leléphetek szülni.

Szomorú egy világot élünk. Ami meg úgy általában a hazai munkaerőpiacon megy, az meg egy külön borzalom.

Az emberek zöme szimplán csak szeretne valahol dolgozni, hogy tudja fedezni a számláit meg a kiadásait, ők meg teljes elköteleződést meg odaadást várnak el minimálbérért cserébe. Sok munkahely fel van háborodva, ha munka mellett tanulni szeretnél, képezni önmagad, meg úgy általában van életed a munkán kívül is.

Egyenes embernek tartom magam, ezért a legtöbb állásinterjú a halálom, mert vagy teljesen másnak mutatom magam, mint aki vagyok, vagy nem vesznek fel.

Ettől függetlenül, hiszek benne, hogy mindenkinek meglenne a maga testhezálló helye a munkaerőpiacon, tehát hosszú távon mind a munkáltató mind pedig a munkavállaló profitálna az őszinteségből.

Ezzel szemben a gyakorlat mégis inkább azt mutatja, hogy előbb veszik fel azt, aki hihetően kamuzza be, hogy az adott pozíció álmai munkahelye, mint azt, aki egyenesen közli a céljait.

Nagyon ráférne már egy alapos reform a munkáltatókra, mert fordítva ülnek a lovon.

Mindenesetre talán tényleg jobb is így. Belegondolva, magam sem szívesen dolgoznék olyan cégnél, ahol kapásból elítélnek az érdeklődési köröm vagy a (a mások által által jónak mondott) fotóm alapján.

2024. jún. 12. 13:21
 13/13 anonim ***** válasza:
17%

Ha van 100 jelentkező egy hirdetésre, akkor konkrétan 1% esélyed van, 1 a 100-hoz.

Ennyi emberrel nem fognak foglalkozni, de még 20 darabbal se.

Átpörgetik, aki szimpatikus azt behívják, a többi kuka. Nincs idejük rá.

Nagyon régen egy ismerősnek segítettem a weboldalában. Designert kerestünk rá. Nagyon sokat jelentkeztek. Mindenkinek visszaírtam, akit nem választottunk ki annak is. Többen is el voltak ájulva, hogy a nemleges választ is megkapták mert, nem szokásuk a hirdetőknek, nagyon hálásak voltak. Valójában a másik oldalon marha sok munka volt ezt mind leadminisztrálni. Egyszeri alkalom volt. Ha ezt rendszeresen kellene csinálnom, én se tuti, hogy mindenkinek válaszolnék, illetve elsőnek nagyolva nézném át én is a CV-ket, és szelektálnék.

Így csinálják tutira ők is.

Egy szakképesítést nem megkövetelő munkára sok lesz a jelentkező. Így ez érthető is.

A minimálbér marha kevés, én aláírom. Viszont nem várható, hogy szórják a pénzt, ha van 100 ember aki ennyiért is elvállalja. Te se fogod megvenni a pöttyös rudit 300Ft -ért, ha máshol 200Ft-ért adják.

Igazából addig nem ülnek fordítva a lovon, amíg a dolgozók tolerálják ezt a működést.

2024. jún. 12. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!