Az mitől lehet, hogy egy adott cég rendszeresen elutasít pusztán önéletrajzom alapján, úgy hogy papíron mindenben megfelelek a követelményeknek? Más hasonló cégeknél legalább az interjúig vagy egy telefonhívásig el szoktam jutni.
Érdemes ilyenkor személyesen is bemenni az adott üzletbe és megkérdezni az üzletvezetőt? Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy mi kifogásuk van ellenem, mi lehet az önéletrajzomban, ami annyira taszító.
Tényleg azért bosszant, mert gyakran hirdetnek, és én minden alkalommal beadom az önéletrajzomat, ők pedig még az interjúra sem hívnak be soha.
Ez esetben legalább meg lenne rá a mentségük, hogy nem vagyok szimpatikus a számukra, és el is engedném a dolgot.
Na, de pusztán az önéletrajzom alapján miért ítélnek kapásból el, ha van több évnyi tapasztalatom hasonló munkakörben? Ráadásul, mint mondtam, ugyanezzel az önéletrajzzal rendszeresen eljutok az interjúig más hasonló jellegű cégeknél.
Egyébként a Pirex papír-írószer üzletláncról van szó, ezen belül is sima, mezei bolti eladói munka.
1-es: Miért, talán te vagy az üzletvezető? 😅 Egyébként én nem érzem annyira megalázónak, elvégre azzal, hogy beadom az önéletrajzot, nem igazán veszítek semmit. Az mondjuk már inkább megalázó, hogy ők ennek ellenére esélyt sem adnak legalább egy interjúra és gőzöm sincs, miért.
Egyáltalán mi a baj azzal, ha valaki többször is próbálkozik? Legalább látszik az illető elszántsága. Persze, tudom a mai munkaerőpiacon fordítva ülnek a lovon a kedves, mélyen tisztelt munkáltatók (tisztelet a kivételnek).
Egyszer vennék a fáradtságot és indokolnák meg, hogy miért nem, és megérteném. Lehet, hogy irritáló, de én bizony az az ember vagyok, aki az észérvekből ért.
Mondjuk menetközben utánajártam a cégnek és bizony nem véletlenül gyakori az üresedés. Ergo könnyen lehet, hogy ők sem lennének nekem szimpatikusak.
Lényeg, ami lényeg, többször már tényleg nem jelentkezem, mert mindent egybevetve baromi unszimpatikus számomra a vállalati “kultúrájuk”.
De ettől függetlenül továbbra is kíváncsi lennék, hogy Őkelmüknek ugyan mi bajuk volt az önéletrajzommal. Rajtuk kívül eddig mindössze egy-két olyan cégről tudok, ahová szintén nem hívtak/hívnak be interjúra, annak ellenére, hogy papíron tényleg minden kitételüknek eleget teszek. Szóval szerencsére ez nem túl gyakori eset, ám éppen ezért bosszantó.
Olyn mintha egy csaj után futnál aki szarba se vesz és másokkal dug.
Ezenkívük ezzel azt mondod el magadról, hogy sehova nem kellesz, nem vagy jó munkaerő mert még mindig náluk próbálkozol. Ezért megalázó. De persze szubjektív, ki mit gondol.
Véleményem szerint lépj tovább, mert nem jutsz el így sehova.
Érthető a hasonlat. Próbálkozok én másoknál is, de papír-írószer üzletben mindig is szívesen kipróbáltam volna magam, elvégre én is szeretem az írószereket meg a papírokat. De, ha nem, hát nem.
Mint mondtam, azóta már végleg letettem a dologról, de attól még picit rosszul esik, pláne, hogy tényleg a lehető leghalványabb sejtésem sincs, miért nem találnak alkalmasnak/megfelelőnek.
Szerintem hagyd az indokokat. Lehet simán csak pofára osztályoznak, azt meg nem fogják elmondani, mert akkor beperelheted őket hátrányos megkülönböztetés miatt.
Ráadásul ha meg mindenben megfelelsz nekik és ennek ellenére nem hívnak akkor miért foglalkozol velük? Láthatóan inkompetens vállalkozás. Majd a fizetéseddel is így fognak bánni, amikor utalni kell.
7-esnek: Nem. 😅
A Pirexen kívül egy helyi biobolttal jártam még korábban hasonlóan. Miszerint ott is megfeleltem minden feltételnek, többéves szakmai tapasztalatom is volt, többször is jelentkeztem, ők meg egyetlen interjúra sem méltattak.
Mint mondtam, a többi üzletláncnál/üzletnél legalább egy telefonos egyeztetésig/interjúig eljutok, ezért is fura.
Mert pl. egy irodai melónál teljes mértékben megértem, ha nem hívnak be, mert azoknál rendre óriási a túljelentkezés.
Na, de ezeknél…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!