Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzért váltanátok...

Mennyi pénzért váltanátok munkahelyet a helyemben?

Figyelt kérdés

Budapesten dolgozom egy kis cégnél HR területen, gazdasági diplomával és B2-C1 nyelvtudással rendelkezem. Jelenleg 370 ezer Ft-ot keresek nettóban.

Bár szeretem az itteni munkakörnyezetet és a csapatot, de nincs sem előrelépési, sem fejlődési lehetőség, viszont nem kell félnem az elbocsájtástól sem és túl nagy felelősség sem terhel.

Ti váltanátok munkahelyet hasonló fizetésért, vagy kicsit többért mondjuk 400 ezer Ft nettóért? Vagy ha nem, akkor ti mennyiért váltanátok?

jún. 11. 08:56
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Természetesen az új helyről nem tudok semmit, hogy milyen a csapat, vagy hogy valójában mekkora a stressz, a felelősség.
jún. 11. 08:57
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
Ha nő vagy akkor ez teljesen megfelelő bér főleg, ha párod is van. Ha férfi vagy én a helyedben olyan nettó 450 körül már lépnék.
jún. 11. 09:08
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Írhatunk itt mindenfélét, de 500K lenne szerintem az az alap, amire most lőnöd kellene.
jún. 11. 09:09
 4/13 anonim ***** válasza:
62%

"Ha nő vagy akkor ez teljesen megfelelő bér főleg, ha párod is van. Ha férfi vagy én a helyedben olyan nettó 450 körül már lépnék."

HOGY TESSÉK? Ne haragudj, de mi a f@sz?

Tényleg vannak ilyen gyökerek, akik ezt komolyan gondolják? Hát az agyam eldobom. Ember, feltűnt, hogy 2024-et írunk és nem 1400-at? Azt ugye tudod, hogy a nők már nem rabszolgaként vannak tartva, sőt néha még ki is jöhetnek a konyhából, ha elég hosszú a lánc?

jún. 11. 09:19
 5/13 anonim ***** válasza:
27%

#4:

Értékelésed alapján nem is vártam tőled túl sokat, de azért a többség biztos érti hogy értettem.:)

jún. 11. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Nálam hasonló a helyzet jó csapattal és mégis előrelépés nélkül, ráadásul kis pluszt elvesznek, ennek a pénznek pedig a közelében sem vagyok. Ennek ellenére úgy vagyok, hogy most még - 5 év magasságában - maradok és később tanulok új területet. (Egyedül a plusz elvétele zavar.) Én úgy gondolom, hogy - konkrét probléma nélkül - teljes kiégés küszöbén és hívószó esetén kell lépni. Nem tudom, hogy ez a gondolat már elég hívószó-e. Nálam haloványan van gondolat, de előbb tanulnék és most nem tudom megtenni a lépést 2 hónap felmondási idővel.
jún. 11. 09:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
370-ről 400-ra az 8%, baromira nem éri meg a vesződést. 20-30%-os különbség alatt nem érdemes a váltáson gondolkodni.
jún. 11. 09:34
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Biztos nem váltanék egy fix munkahelyről minimális pénzért, lehet, még többért sem. Pláne, ha gyereket is tervezel, nem mindegy, van-e hova visszamenned dolgozni.
jún. 11. 10:03
 9/13 anonim ***** válasza:
88%

Ha szereted a mostani helyedet, jól érzed ott magad, nem vagy stresszes, nem vagy kiégve és a fizudból is kijösz, akkor BIZTOSAN NEM éri meg pár ezer ft-ért váltani egy teljesen ismeretlen helyre.

Én kb. ennyit keresek mint te vidéken, nem különösebben érzem magam jól a munkahelyemen, viszont kényelmes és közel van, ezért nem is váltanék. Városon belül, pozíciótól függően biztos nem váltanék 450 ezer Ft alatt, ha más városba kellen átjárni, ingázni, akkor meg min. 500 de inkább többért mennék csak.

Szerintem az idő és a munkába fektetett energia, stressz többet jelent, mint a pénz. Nyilván ha minimálbéren van valaki foglalkoztatva, akkor ez annyira nem játszik szerepet.

jún. 11. 10:21
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

420-tól fölfelé váltanék. Alatta nem érdemes, viszont ezen a fizetési szinten 50 ezer nettó azért eléggé érezhető különbség.

(Csak zárójelben jegyzem meg az egyik korábbi válaszolónak, hogy én nő vagyok, férjem is van, de baromira nem érzem ezt megfelelő bérnek. A kérdező helyében se érezném gazdasági diplomával és két nyelv ismeretével.)

jún. 11. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!