VALTON security?
KIVEL TÖRTÉNTBILYEN? Na szóval az van hogy ez a retek VALTON SECUIRTY már 2 honapi béremmel tartozik. Voltam a munka ügyi központba, semmi! Voltam a NAV nál szintén semmi munkáltatói igazolást nem kaptam erröl a 2 hónaprol
engem nem érdekel a politika és nem vagyok semmilyen párti mert az egész egy lopog g@ci de a valton az fidesz cég több ezer ember dolgozik nekik és ahány munka társam volt 1 év alatt szinte a 98% azt mondta ő sem kapja rendesen meg a neki járó bérét és aki fel mond az meg szopik mer a felmondó levelet sem kapja meg így nem álhat el máshova mert már hivatalosan arra a napra arra az időben neki ott szolgálatba kéne lenni de mivel fel van mondva igy nem lehet ez egy ördögi kör ha ezt bár milyen most ott dolgozó olvassa azonnal hadjátok ott hidjétek el inkább menjetek el egy gyárba netto 710.560ft ommal lógnak ez már nem kis pénz és ha nem fizetik meg 30 napon belül magán inditványba kezdek ügyvédet fogadok és benne lessz a médiában, is erre mérget veszek az egész patkány (főnök)-ök nevét ki fogom ir sőt! Magán kampányba kezdek influenszereket fizetek meg hogy reklámozzák a problémám ezt tudniuk kell az embereknek!!!! Volt egy kollégám ami 3 napot végig tolt 24 orában ugy hogy 3 órát aludhatott(hozzá teszem a 4 óra napi pihenő meg engedett)és le sem szarják az embert nekik legyen meg a pénz a többi nem érdekli őket.
Június 10. Ére kötelezlek titeket a bérem és a vele járó kamatok járulékok meg téritésére ha ez nem történik meg hidjétek el ti is le zuhantok a magas lóról ugyanis inkább 2 hónapig éheztem de félre tettem az ügyvédre és a sajtó is tudni fogja és nem lessz aki nektek dolgozzon mert mindenkihez el juttatom a hírt ugyanis tegyük fel vagytok 10.000 en abbol 500 embernek van hivatalos vagyonőri igazolványa de emberek akik ti ezt olvassátok nyugodtan menjetek oda egy őrhöz vagy több őrhöz biztos ami biztos kérjétek el a vagyon őri igazolványukat mert jogotok van el kérni meg mutassák azért van nekik (már akinek van) és meg látjátok senkinek nem lessz. Minden féle jött menteket alkalmaznak sima civilek érnek hozzátok ha valami nem tetszik nekik ne felejtsük el merre vagyunk előre kedves CS.A ,T.A , G.J , .K.Z , F.S P.H ez a kis csipet csapat aki fonokoskodik meg prancsolgat mit hogy kell de mikor fizetni kene el tuntok g@cik hogy meg foglak titeket hurcolni majd meg latjatok ennyi ;)
Valószínűleg nem voltál eléggé keményfaszagyerek.
A börtönviselt erőszakos bűnözőhajlamú munkavállalóikkal nem hiszem hogy meg merik ezt csinálni.
Kedves Kérdező!
Az általad leírtak alapján, szégyen és gyalázat, hogy itt tartunk 2024-ben a kifizetések tekintetében. Először is ott kezdeném, hogy mint írtad nyugodtan menjen oda az ember és kérje el a Vagyonőri igazolványát résznél, szeretném kihangsúlyozni, hogy két embernek van joga ezt megtenni.
1: A jogkör gyakorlójának azaz a Munkáltatódnak, illetve a Munkáltatód által kinevezett személyeknek pl: Területi vezető, a cégen belüli Ellenőröknek.
Itt megjegyezném sima mezei ember mehet magyarán mondva a p.csába. Még az ottani dolgozók is természetesen.
2: A munkaügyi ellenőrök még, akik ezt elkérhetik a Vagyonőrtől, illetve a hatósági szerv pl: Rendőrség, de itt halkan megjegyezném, hogy a rendőr ismeretlen személyek ide tartozik az irodán dolgozó kis Gina és Timi társai az Ő főnöke és a kis Janika a gyártó sorról, NEM ADHAT KI ADATSZOLGÁLTATÁST semmilyen formában sem.
Egy utólagos megjegyzést még a vagyonőrihez csatolnák, hogy egy új jogszabály változás értelmében, NEM KELL VAGYONŐRI IGAZOLVÁNY a munkavégzéshez, ha az 2024 utáni igénylés lenne.
Tehát akinek a Vagyonőri igazolványa 2024 előtt készült ez esetben KELL, de csak a rajta feltüntetett ideig utána kuka, nem kell újra kiváltani. Azonban, aki most menne csináltatni 2024-ben annak már nem kell többet ezzel foglalkozni sőt a munka betöltésének lehet feltétele, de semmi értelme nincsen. Kiváltható ha nagyon akarod, de mégegyszer hangsúlyozol NEM KÖTELEZŐ.
*Nyugodtan utána lehet kérdezni a kiállító szervnél ez esetben a helyi illetékes Rendőrségen.
Azt hiszem ezt akkor lezártuk.
Következzen a kifizetési probléma.
Először is engedtessék meg, hogy mint Én is aktívan dolgozó szakmabeli munkavállalóként kifejezzem a sajnálatot irányodba és azok felé, akik ebben slamasztikában benne vannak.
Én lekopogom ilyen céggel nem jártam még, de hallottam sok mindent már és elhiszem amit írsz, szégyen és gyalázat, hogy itt tartunk, de vannak ebben az országban pl: gyárak is, ahol ugyan ez van néha hallani a Tv-ben is róla, de ezt most nem keverném ide.
Amit szeretnék neked írni, átadni mint tapasztalatot és itt kérlek egy percig se gondold okoskodni akarok, de a több mint 710 000 ezer Forintos fizetés tartozásra figyelni kell, hogy amennyiben borítékos verzió is van benne az már mínusz, mert azt, ha akarja kifizeti ha nem akkor nem.
Példát mondva: ha úgy egyeztél meg szóban a Főnökkel, hogy Szakmai minimálbért utalva kapod és a maradékot borítékban, akkor borítékos pénzre nem vagy jogosult, mert eltitkolt jövedelemnek számít a törvényi keretek alapján. Igen, tudom milyen ez a szakma, nem csak a Vagyonőri szakmában csinálják nem is értem néha az embereket, hogy fikázva vannak az Őrök, mert az Építőiparban, pár Dohánybolti alkalmazottról is tudok, aki Minimálbért + Borítékot kap szóval tudnám sorolni.
DE! Amit akarok ezzel kapcsolatban mondani, hogy ha a 710 000 ezer Forintod olyan összeg amit már rég utalásban meg kellett volna kapnod, mehet a feljelentés. Mert két havi már elég durva így is, DE FONTOS, hogy mit ír a szerződés. Ez a legfontosabb, és hogy alá van e írva, nem csak Céges pecsét, mert az kevés. A munkáltató és Te általad is alá kell írva legyen, mert csak így lehet elindítani a folyamatot megjegyzem nem kevés idő lesz.
Ami még hozzá tartozik, hogy ha a 710 000 ezer Forint tartozásnak amit le írtál pl: a borítékban kapott összeg is lenne azt vond ki a 710 ezerből, mert az csak az oda adható kategória, de nem kötelező és követelhető jogi szempontból, amíg a szerződésben pl: csak az van bele írva, hogy 326 000 Ft Bruttó + egyéb pótlékok a munkavállaló fizetése azaz TI csak ebben az összegben állapodtatok meg cserébe a munkádért. A TÖBBI NINCS CSAK SZÓBA, amit vagy tartanak vagy nem itt leszögezném, hogy a szakmában elég rég óta dolgozom Én ilyennel még nem találkoztam, mert minden hivatalos volt és Átutalásban meg is kaptam napra pontosan. DE! a szakában van sok ismerősöm, akik az esetek többségében a borítékos verziót is megkapják MINDIG. Ez változó arányú nem nagy összegekre kell gondolni.
Szóval ezt alaposan nézd át, fontold át. Egy biztos, mindenképpen van követelési jogod és ez esetben megteheted a fel jelentést, ha a leírtak alapján ez pont így van, ahogy leírtad és, ha a 710 000 Ft jogosult vagy. Mert, ha a Szerződésben csak a SZAKMAI BÉRMINIMUM van írva akkor a 326 000 ezer Ft Bruttó, csak Nettó 216 000 ezer körüli összeg az 2 hónappal beszorozva esetedben csak 432 000 nettó körüli összeg az, amit valójában követelhetsz.
DE! Mégegyszer hangsúlyozom kérdés, MIT ír a szerződésed, ha van egyáltalán ilyen. Ha nincs azonnal tipli, nem vagy köteles be menni dolgozni sem, mert olyan mintha nem is lennél ott.
Elnézést, ha ilyen hosszúra sikeredett, bízom benne megérte talán ennyit le körmölnöm és, hát ha másoknak köztük Neked is tudok/tudtam ezzel segíteni.
Üdv:
egy Szakmabeli 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!