Nincs olyan, hogy szóbeli felmondás. Írásbeli munkaszerződést csak írásbeli felmondással lehet megszüntetni.
jún. 8. 20:39
2/10 anonim válasza:
Igen, írásban is. Az írásos munkaszerződést mégis hogy máshogy lehetne felmondani? Te azt mondod, nem jössz többet, a főnököd meg később letagadja vagy bármi. A bank sem úgy ad hitelt, hogy szóban jelzed... hivatalos dolgokat írásban intézünk és aláírjuk.
jún. 8. 21:09
3/10 anonim válasza:
Én speciel fogtam a kabátom és hazamentem. Majd még írogatok :D Azt. Nem vagyok én Danielle Steel.
jún. 8. 21:14
4/10 anonim válasza:
Próbanapon én is csak fogtam magam és elhúztam.
jún. 8. 21:24
5/10 anonim válasza:
Igen, mindenképpen. Még az sem túlzás, ha egy példányt leadsz belőle, egyet pedig hivatalosan átvetetsz velük és úgy megőrzöd magadnak.
jún. 8. 22:25
6/10 anonim válasza:
Én speciel emailben, de mindenképp legyen nyoma. A tuti ahogy az 5 írja.
jún. 8. 23:19
7/10 anonim válasza:
Én sose mondtam fel írásban , csak beböffentem.
jún. 9. 10:27
8/10 anonim válasza:
Csak úgy fogadják el,írasban
jún. 9. 18:20
9/10 anonim válasza:
"Csak úgy fogadják el,írasban"
Konkrétan előírja az MT, hogy az írott megállapodást írásban lehet megszüntetni, módosítani. A szerződés is egy megállapodás, amit ráadásul kötelező írásba fektetni. Ez a kötelezettség a munkáltatót terheli. Ha nem tesz neki eleget, akkor a dolgozónak a munkába állását követően 30 napja van arra, hogy az írott szerződés hiányára hivatkozva a jogviszonyát mindenféle következmény nélkül megszüntesse.
Tehát a dolog nem ajánlott, hanem egyenesen kötelező a Munka Törvénykönyve alapján.
Arról nem is beszélve, hogy a felmondáshoz kötődő joghatások a felmondás "közlésével" válnak hatályossá. Tehát a közlés (írásban történő átadás) napja a mérvadó arra nézve, hogy milyen kötelezettségei és jogai vannak még a munkáltatónak vagy a dolgozónak a munkaviszony megszüntetése folyamán. Ezért kell a nálad maradó példányon dátummal átvetetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!