Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történt a melósokkal? Mi...

Mi történt a melósokkal? Mi történt a szerelőkkel az elmúlt 1.5 évben? (Ez a XVIII. ker ben van leginkább. )

Figyelt kérdés
Ismerek jó és rossz szerelőt egyaránt. Van aki iszik és nem ért az üzleti ügyekhez az csődbe megy az világos. De most van egy fűtésszerelő haver akinek két cége is volt és 13 embere, most BKV sofőrként dolgozik, egy nagyon ügyes festőből biztonsági őr lett, a kőműves meg 5 hónapja munkanélküli. Az ügyvéd a szabadidejében falat mázol meg nekiáll hegeszteni
2010. okt. 29. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát mindenki, még az ügyvéd is összehúzza a nadrágszíjat és meggondolja kiad-e olyanért pénzt amit maga is meg tud csinálni..

Mi 5 éve építkeztünk, illetve most megint. Ugyanazokat a szakemberek hívtuk most is, az összes olcsóbb(!) árajánlatot adott mint 5 éve.. Ezek itt a környéken az "elit" munkások, nagyon jó hírük van. Az előző háznál még büszkén mondták, hogy gyakorlatilag annyi kérnek el amennyit nem szégyellnek, most meg örülnek ha van munka.. Mint mondtam ezek a "top" szakemberek, akinek nem volt ilyen neve az valószínűleg már itt is lehúzhatta a rolót.. Nem sok embernek van pénze felújítgatni, újat építeni meg pláne..

2010. okt. 29. 15:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Nincs pénz. Ezek a munkák sajnos azok, amiket nagyon gyorsan megtanul bárki. A szüleim tíz éve úgy építették meg a házukat, hogy alig egy-két szakember járt nálunk, mivel apukám nagyon ügyes és szinte bármit ugyanolyan jól meg tud csinálni a tetőfedéstől a vízvezetékszerelésig. Mivel csak ő dolgozott, anyukám meg nevelt hármunkat, tehát öten éltünk egy keresetből, ami akkor sem volt túl sok.

Most nálunk az a helyzet, hogy anyukám is kell, hogy dolgozzon, mert az egy kereset nem elég. Akinél meg eddig telt mesteremberekre, ő ott spórol.

Egyébként nem is csoda, a párommal élek és múlt héten volt egy csőrepedésünk. A lefolyó kicserélése 15 ezer Ft volt!!! Igaz, ebben benne volt az anyagköltség, de eleve csak az egyik munkás dolgozott, a másik meg végig beszélgetett velem. Persze borsos áron... legközelebb egész biztos, hogy magunknak fogjuk megcsinálni, főleg hogy olyan csövet hoztak, amit csak össze kellett csavarni, a legnagyobb munka a régi cső leszedése volt, mert azt flexelni kellett. Sajnos tapasztalatlanok vagyunk még, ezért hívtunk rögtön szerelőt, de még egyszer biztosan nem fog ilyen előfordulni, mert így is túlzottan drágának találtam ezt a pénzt érte...

2010. okt. 29. 19:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Jaj, de ezt tiszta hü... Én is elkértem volna 15.000 -egy lefolyószerelésért és apám dolgozik én meg beszélek a nőkhöz. Ha meg nem akarsz ennyit fizetni mért nem kérdezted meg hogy mennyi lesz az ára? Ha a 15 sok azt kell mondani csinálja meg 10-ért!
2010. nov. 2. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!