Ausztriában a hotel szezon munkahelyek valóban ennyire rosszak?
Nagyon sok rossz történetet olvasni Facebook csoportokban hogy nincs már az embernek értéke, vagy nem szívesen alkalmaznak magyart.
A munkakörülmények rosszak, vagy kifizetnek vagy nem és akkor AK.
Az egész egy zsákbamacska, vagy jó lesz vagy nagyon rossz. Nem az az egész mint 10-15 éve, sőt covid óta is jelentősen változott.
A fizetést nem emelkedett jelentősen az elmúlt pár évben mert van aki annyiért is megcsinálja. Azért ide is szűrődik be az ázsia és dél-amerikai olcsóbb munkaerő.
Megéri Németországból átköltözni?
Persze ha nem jó továbbáll az ember csak arányaiban mennyire sok a rossz hely? (bánásmód, csapat, szállás jellege stb)
Eddig három munkahelyem volt Ausztriában,hotel plusz étterem.
Az első elment az utolsó kettővel semmi gond tolják a pénzt mintha muszáj lenne.
Nem is a munkába faradok el hidd el.
Egy jó tanács ne nagy hotelbe menj hanem kis panziót keress max 60-70 szálló vendég legyen.
Köszönöm a válaszokat.
Megfogadom, ez valóban igy van hogy a nagy hotel nem jó.
Dolgoztam Svájcban is több szezont, majd családi okok miatt Németországba mentem és mostantól Ausztria lenne a legoptimálisabb.
Pl Svájcban a legkorektebbek, minden szempontból lelki biztonság, nincsenek meglepetések.
Németországban is az az első, hogy papírok adószám bejelentés stb..
De Ausztriától kicsit tartok. Nem tudom miért.
3-as. Egy ponton abba kell hagyni a vendéglátást mert nem lehet végtelenségig csinálni, de sokszor több pénzt lehet vele félretenni mintha festő lennék valahol és mellette albérletet kellene fizetnem, ingáznom, kaját vennem stb.. lehet maradna is meg nem is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!