Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németország déli tartományaiba...

Németország déli tartományaiban valóban sokkal jobbak a fizetések, mint Ausztriában?

Figyelt kérdés
Múltkor nézegettem a numbeo oldalon különböző városokat fizetés és megélhetés szempontjából és azt láttam, hogy a dél-németországi nagyvárosokban sokkal jobbak a bérek, mint például Bécsben. München, Stuttgart, Nürnberg mind 3k feletti havi nettó átlagbért mutat, míg Bécsben ez alig több, mint 2k euró. Engem kissé megleptek ezek a számok, nem gondoltam, hogy ekkora különbség van a két ország közt, innen Ausztria is olyan gazdagnak tűnik. 2k euró már Budapesten is viszonylag elérhetőnek tűnik megfelelő szakmai tudás birtokában. Ausztriában mi adja a gazdaság gerincét akkor, ha nem az ipar vagy az annyira nem versenyképes, mint a németeknél?

2022. ápr. 7. 10:11
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az a régió a leggazdagabb Németországban. Bécsben pedig éppen a magyarok viszik le az átlagbért, akik Magyarországról jönnek és alacsonyabb fizetést is hajlandóak elfogadni, mert az még mindig jóval több, mint Magyarországon.

Viszont Ausztriában 14-szer jár fizetés előírt módon, Németországban pedig csak 12-szer. És a 13.-14. havi fizetés után alig kell adózni. Ez durván 20%-kal több fizetést jelent összesen, amit leoszthatod havi fizetésre kiátlagolva.

2022. ápr. 7. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!