Diktátor szeretnék lenni. Azt szabad?
Mi tanultunk, ezért nem akartunk diktárok lenni. Saját sorsodat jósolod?
2024. máj. 29. 09:08
42/49 A kérdező kommentje:
Egy múltbeli eseményt idéztem, hogy okuljál. Nem fejteném ki, hogy bizonyos rendszerek miért nem buknak meg, hiszen van elég a mai napig, ami sikeresen működik hasonló felállással.
De nekem, mint elnyomottnak mit kellene okulni a bukott diktátor történetéből, ha nem azt, hogy fel kell kelnem, megbuktatni téged és te is erre a sorsra jutsz?
2024. máj. 29. 11:10
44/49 A kérdező kommentje:
A diktatúrákban általában nem egy ember van hatalmon, hanem egy elit, amely a nép kb 5-10%-át teszik ki. Nekik az esetek többségében egy a céljuk. Így egy "elnyomottnak" nincs esélye a diktatúrát kintről megbuktatni, ehhez benti emberek szükségesek.
Az az 5-10% jó lesz, 0,5%-nak.
De nem válaszoltad meg az eredeti kérdést, mit kellene az elnyomottnak tanulni a diktátor kivégzéséből, ha nem azt, hogy van remény és meg kell buktatni?
2024. máj. 29. 12:17
46/49 A kérdező kommentje:
Válaszoltam a kérdésre, csak nem úgy, ahogyan te azt értelmezni tudnád. Azt gondolod, ha egy diktatúrikus rendszerben egy, akár csak egy dili emberkének a fejében megjelenne az a gondolat, hogy a vezért nem megbuktatni, hanem csak megérinteni úgy, hogy ahhoz jogod sincs, a kivégző osztag előtt találná magát. El vagy tájolva a hibás százalékoddal is.
De leírom neked is másként, hogy megértsd:
"mit kellene az elnyomottnak tanulni a diktátor kivégzéséből, ha nem azt, hogy van remény és meg kell buktatni?"
Ez nem jöhet létre a jelenlegi diktatúrikusnak nevezett/hitt országokban.
#46: Mégis azzal példálóztál, hogy létrejött a szőrötalpúaknál...
2024. máj. 29. 15:17
Vezèrem kijöhetek már a börtönből? Meg a családom is unja már a krumplit. Már bánom az egèszet, hogy olyan csúnyaságokat ìrtam rólad. Amnesztia esetèn lehetnèk a szemèlyi takarító cselèded. Az elèggè alantas munkának számítana, amíg vègérvesen meg nem bocsájtanál. Felszolgálhatnám neked pld a nappali kávét is úgy, ahogy szeretnéd különböző szerekkel megízesítve.
2024. máj. 30. 02:22
Na mivan Főnök leváltottak? :)
2024. jún. 6. 12:31
Kapcsolódó kérdések: