Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért titok, ki mennyit keres?

Miért titok, ki mennyit keres?

Figyelt kérdés

Sok embert kérdeztem, ismerősöket, nem idegeneket, hogy mennyit keresnek, csak azért, hogy egy állás, egy szakma amiben dolgoznak mennyi pénzt fizet. De, mindenki leráz: Ne érdekeljen, nem mondom meg, titok, mi közöd hozzá... Aztán meg hallgatok, meg kérhetek bocsánatot...

Miért titok?

2010. okt. 28. 21:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én sem tudom miért akkora titok, mikor apát kérdezte azt mondta nem illik az emberek zsebében turkálni stb, én úgy vagyok vele hogy mindig megmondtam annak aki kérdezte, mondjuk sosem kerestem százezreket. még .D
2011. júl. 6. 16:14
 12/15 anonim ***** válasza:
Én sem tudom miért akkora titok, mikor apát kérdeztem azt mondta nem illik az emberek zsebében turkálni stb, én úgy vagyok vele hogy mindig megmondtam annak aki kérdezte, mondjuk sosem kerestem százezreket. még .D
2011. júl. 6. 16:14
 13/15 anonim ***** válasza:
duplázás, bocs
2011. júl. 6. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyot változott a világ, inkább magánügy ma már hogy egy család mennyiből él, vagy hogyan, honnan teremti elő a megélhetéshez, vagy éppen a luxushoz szükségest.

És sohasem tudhatni, hogy valaki mi célból, mi okból kérdezi: csak tájékozódni akar, hogy merre vigye saját életét, vagy éppen azt számolgatja, hogy ha esetleg fel akar jelenteni valahol, az megfelelő jogcím lehet-e?

Mert ugy-e ezen az oldalon is van sok ilyesmire utaló kérdés. Sok a "jószándékú" ember.

Ha meg akarod tartani a barátaidat, ne faggasd őket erről.

2011. júl. 6. 20:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Vannak tabutémák (még mindig, a korszerű és liberálisabb világ ellenére), s ezeket illik kerülni, az emberek nem szívesen beszélnek róla.

Vagy szégyenlik, hogy mennyire keveset keresnek, vagy nem akarnak felvágni, hogy mennyire sokat (bár ez utóbbi kevés van), nem bíznak meg a másik emberben, magánügyként kezelik. Túl sok Magyarországon a kíváncsi és irigy ember. Nem a kíváncsiság a baj, hanem az, hogy irigyek vagyunk, s a másik sikerének nem tudunk örülni. Nem példát veszünk a jó mintáról, hanem alá akarunk tenni. Ha valaki elmondja, s az szép összeg, akkor nem az jut a legtöbb ember eszébe, hogy igen, megdolgozik érte, érdemes tanulni vagy érdemes gürizni, hanem az, hogy biztos lop,csal, hazudik.

Itt is sokan tesznek fel ilyen kérdést, s talán itt könnyebben elmondja az ember névtelenül. Ez mondjuk egy állásinterjú előtt jól is jöhet, mert képbe kerülsz, hogy mennyit érhet a munkád, hogy ne kérj se sokat, se keveset.

Egyébként nem lehetnek nagyon jó barátaid, mert ha nem is mondja meg a konkrét összeget, biztos utalna rá, hogy segítsen. Barátnőimmel is szoktunk ilyen témákról beszélni, s a konkrét összeget sosem említettük, mégis sejtem/tudom, hogy mennyit kereshet.

Szépen is el lehet küldeni a francba, nem kell úgy, hogy a másik szégyellje magát, mert olyat mert kérdezni, amire nem szívesen válaszolsz.

Vadidegennek és futó ismerősnek én sem mondanám meg, de egy barátnak, családtagnak lehet, hogy ha rákérdez, azért behatárolnám.

2011. júl. 7. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!