Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért titok, ki mennyit keres?

Miért titok, ki mennyit keres?

Figyelt kérdés

Sok embert kérdeztem, ismerősöket, nem idegeneket, hogy mennyit keresnek, csak azért, hogy egy állás, egy szakma amiben dolgoznak mennyi pénzt fizet. De, mindenki leráz: Ne érdekeljen, nem mondom meg, titok, mi közöd hozzá... Aztán meg hallgatok, meg kérhetek bocsánatot...

Miért titok?

2010. okt. 28. 21:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%
Mert nem akarnak előtted elszámolni azzal a pénzzel amit drogokra krvákra és italra költenek :D
2010. okt. 28. 21:21
 2/15 anonim ***** válasza:
64%

Mert a munkabér megegyezés kérdése, nem beszélve arról, ha még fekete is van benne, azt nem szabad hangoztatni.

Ha tájékozódni akarsz a szektorok fizetéseiről, akkor erre van a neten is információ tól-ig egyes szakmákra bontva, aztán cégtől függ, mennyit adnak (nem biztos, hogy egy nagy cég többet ad, mint egy kicsi, de a nagy esetenként jó referencia az ismertsége miatt...).

2010. okt. 28. 21:24
 3/15 anonim ***** válasza:
59%
Illetve még valami: anyu szégyelli milyen keveset keres pedagógusként több, mint 25 év után úgy, hogy a belét kidolgozza, és ezért nem is mondja senkinek.
2010. okt. 28. 21:25
 4/15 anonim ***** válasza:
73%
A zemberek nem szeretnek egymás előtt sírni.
2010. okt. 28. 21:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A világ fejlettebb részein az embereknek eszükbe nem jut mások (legyen az közeli barát, vagy ismerős) fizetéséről kérdezősködni. Ha valamelyik szakma javadalmazására kíváncsiak, vannak erre adatok, amik elérhetően a net-en.

Persze, nem a te hibád, vagy tapintatlanságod, hogy neked ez kérdés - ilyen a kulturális örökségünk...

2010. okt. 28. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerűen nálunk nem illik ilyet kérdezni. Ezt nevelték az emberekbe.
2010. okt. 28. 22:22
 7/15 anonim ***** válasza:
66%
2 oka lehet, vagy túl keveset keresnek, vagy túl sokat. Az elsőt szégyellik, a másodikat esetleg nem akarják az orrod alá dörgölni, ha van egy kis jóérzés bennük. Pl, megtudtam, hogy az unokatesóm férje, aki állandóan sír nekem, hogy éhen akarnak halni, 1 millát keres havonta. Sosem mondta, az anyjától tudom. Én elmondom mindenkinek, hogy havi 80-at, és 2 diplomám van. Hát, ilyen világban élünk. Én ezt semmiképp nem engedném kormányzati szinten, hogy amíg az egyik kenyeret sem tud venni a fizetéséből, a másik meg már jó dolgában azt sem tudja mire költse.
2010. okt. 28. 22:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A rendszerváltás előtt a vállalatoknál a dolgozók (beosztottak és vezetők egyaránt) úgy vették fel a fizetésüket, hogy bementek a munkaügyre, ott volt egy lista, amin az igazgatótól a takarítónőig mindenkinek ott volt a havi bére, meg kellett keresni a nevedet, aláírtad, majd megkaptad a borítékot. Nem volt titok, hogy ki mennyit keres. Ma elképzelhetetlen ez a forma, megváltozott a felfogás, a munkabér is a legszemélyesebb üggyé vált.
2010. okt. 28. 22:32
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

No meg az ilyen hírek is felkavarják a dolgokat:

[link]

2010. okt. 28. 22:34
 10/15 anonim ***** válasza:
66%

Na, persze, azt eddig is tudtuk, hogy amikor adócsökkentést ígérnek, akkor annak sosem lesz jó vége. Eddig még mindig többet kellett fizetni. Szerintem nekik fogalmuk sincs, mit is jelent az adócsökkentés szó.

A férjem idézi mindig az 1984-et: "Örömmel jelentjük, hogy a csokoládé fejadagot napi 100 gr-ról 80 gr-a emeltük."

Bocs az off-ért, csak a linkről jutott eszembe.

2010. okt. 28. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!