Tényleg ugyanannyi a postasoknak a borravaloja mint a fizetésük?
Egyre kevésbé jellemző, minden előre kivan fizetve a csomag + szállítási költség is online. A nyugdíjat és egyéb pénzforgalmat is sokan már számlára kapják.
Inkább az a szomorú, hogy minimálbért kapnak, ha esik ha fúj!
Attól függ melyik,a pénzes amelyik a nyugdíjat viszi az sokat kap,mifelénk 2-300Ft a borravaló(állítólag van ahol 500),egy lakótelepi lépcsőházban tutira összejön egy ezres,a lakótelepen van sok tucat lépcsőház és több nap...
Nálunk a postás úgy intézi a szabadságát,betegállományát hogy nehogy nyugdíj fizetésnapokra essen mert az sokba kerülne neki,a helyettesének meg jackpot lenne.
Voltam csomagos postás,volt amikor egész nap alig jött össze pár száz forint 70-80+ címről,máskor meg 1 címen adtak akár 2-5000Ft borravalót is.
Van ahol csak a visszajárót nem kérik egy kerek összeghez-máskor meg még a 10 forintot is visszakérte az átvétellel megbízott recepciós liba pedig láttam a pénzes borítékon az írást hogy a +borravalóval együtt az egész összeg a futáré...
Micsoda válaszok itt is..
Kiraboltak postásként, 5000 forint borravaló meg a borítékre ráírt "borravaló a futáré".
Meséljetek még légyszi ilyen kreatív meséket.
Nem vagyok besavanyodott, de nem tartom életszerűnek, hogy rendszeresen sok ezres borravalókról lenne szó. Alkalomszerűen, nagyon ritkán lehet, de nem hinném, hogy releváns lenne.
#9# Nem is írtam olyat hogy "rendszeres"lenne a nagy összegű borravaló,pár havonta fordult elő és pont olyanoktól akitől nem is vártam volna-és nem a üveg-márvány palotákban élőktől a II.-kerben.Ezért maradt emlékezetes.
Pl.Gyálra vittem egy bácsinak valami nagyon régi,rozsdás kerékpárt (ingyen sem kellett volna)amit vidéken vett,átvételkor valamiért annyira örült neki hogy 2500Ft-ot adott és azt mondta olyan olcsón vette hogy így is megéri neki.Vagy ő volt elvakult kerékpár gyűjtő és már csak ez a darab hiányzott a gyűjteményéből vagy nemtom'...
Miért elképzelhetetlen neked hogy egy irodista csomagot rendel a munkahelyére,a recepciósnak borítékban odaadja az utánvét árát és ráírja a nevét,az összeget és hogy "NEM KÉREK VISSZA"-erre Gizike felülbírálja és csakazértis visszakér ~215 Forintot mert szerinte az nem jár a futárnak.
Azután vagy lenyúlja vagy visszaadja a tulajnak-tőle függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!